16-3-2007

El president anuncia que el Consell de Govern aprovarà dimarts els nomenaments dels representats de la Generalitat a la Comissió Mixta d’Infraestructures

El president Montilla assenyala que les inversions extraordinàries en infraestructures que comporta l'Estatut són "una oportunitat que el Govern no deixarà perdre"

•    El cap de l’Executiu diu a Terrassa que l’execució del Quart Cinturó és “prioritària” i que es farà “amb determinació, amb respecte al territori i als municipis, i amb capacitat de diàleg”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat que el Consell de Govern aprovarà dimarts vinent els nomenaments dels representants de la Generalitat a la Comissió Mixta d’Infraestructures, després que el Govern espanyol ho ha fet avui al Consell de Ministres.

El cap de l’Executiu ha subratllat que la tasca de la comissió serà decidir “quines són les infraestructures necessàries. En què invertirem els diners extraordinaris que l’Estat destinarà a Catalunya per contrarestar la manca d’inversions que hem patit durant molts anys”.

És una oportunitat per fer un salt endavant en infraestructures. Per avançar en mobilitat i en competitivitat. És una oportunitat que el Govern no deixarà perdre, ara que l’Estatut ens dóna aquesta possibilitat”, ha destacat el president. I ha afegit que el Govern és “és el primer convençut d’aquesta necessitat”.

El president Montilla ha fet aquestes declaracions durant la conferència que ha pronunciat a la Tribuna Oberta de Terrassa, on també ha expressat el compromís del Govern amb les obres del quart cinturó: “Ras i curt; l’execució de l’autovia orbital (quart cinturó) és prioritària– ha dit -. No es tracta d’una imposició. Es tracta d’una necessitat que s’ha de fer amb determinació i, alhora, amb respecte cap al territori, cap als municipis, i amb capacitat de diàleg”. Segons el president, Terrassa i el Vallès “no es poden permetre més dilacions que les imprescindibles per garantir el consens social al voltant d’aquesta obra vital”.