El president de la Generalitat, José Montilla, ha reconegut que l’habitatge és “una de les principals preocupacions de la ciutadania i la primera dels joves a Catalunya” i  ha assenyalat que “el preu de l’habitatge s’ha convertit en el principal enemic de l’emancipació dels joves”. 

El cap de l’Executiu ha afirmat que l’habitatge també té un lloc “preferent” en les preocupacions del Govern d’Entesa i ha proposat que sigui objecte d’“un dels grans acords de país per aquesta legislatura”.

El president ha fet aquestes declaracions en l’acte de lliurament de 5.000 habitatges de la cooperativa Habitatge Entorn de CCOO. El cap de l’Executiu ha convidat al sindicat a col•laborar en aquest repte de país. “Estic convençut que treballarem junts”, ha afegit. 

El cap de l’Executiu ha afirmat que el seu Govern “ha decidit impulsar i elaborar una política d’habitatge pròpia de Catalunya”. “Estem començant a donar una resposta col•lectiva a un problema col•lectiu”, ha dit i ha recordat que el Govern d’Entesa ja ha aprovat el projecte de Llei del Dret a l’Habitatge i està treballant en la construcció i rehabilitació d’habitatges, la mobilització de pisos buits, la concessió d’ajudes a l’adquisició i l’obtenció de sòl per a fer-hi habitatges protegits.

El compromís del Govern és “convertir la política d’habitatge en una política d’equitat prioritària”, ha subratllat el president Montilla i ha assegurat que l’Executiu aborda aquest objectiu amb “realisme” i amb “confiança en la capacitat de la iniciativa privada i de la iniciativa social”.

El cap de l’Executiu ha subratllat també que cal “créixer de manera sostenible”, i per això “la política d’habitatge ha d’anar acompanyada d’una política de qualitat urbana”. En aquest sentit, el Govern ha donat prioritat a la reconstrucció de teixits urbans i la millora de l’espai públic mitjançant la Llei de Barris.