4-1-2007

Les tres primeres convocatòries de la Llei de Barris han suposat una inversió total de 600 milions de euros i han beneficiat a més de 800.000 persones. Actualment, ja està en marxa la quarta convocatòria

El president Montilla anuncia la rehabilitació de 60 barris catalans en aquesta legislatura

• El president demana la participació i implicació dels veïns en les remodelacions dels barris

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat avui que el Govern rehabilitarà un total de 60 barris catalans en els pròxims quatre anys. El president ho ha dit durant la visita que ha realitzat, aquesta tarda, a la localitat de Montcada i Reixac per conèixer de primera mà les actuacions previstes pel Pla de Barris. Acompanyat de l’alcalde de la ciutat, César Arrizabalaga, el president ha visitat el Centre Cívic La Ribera, un dels principals projectes inclosos en el programa de Barris, i ha fet una visita per La Ribera. Allà, el president ha explicat que“s’han posat en marxa 47 projectes per rehabilitar barris, un d’ells, precisament, en aquesta ciutat”.

A més, el cap de l’executiu ha confirmat que “la intenció del Govern és continuar amb l’aplicació d’aquesta llei al llarg dels propers anys”. Tant és així que el president català ha anunciat que “es posaran en marxa uns 60 projectes de rehabilitació, a 60 barris de Catalunya, seguint la mateixa filosofia”.És a dir, “de la mà dels ajuntaments i amb la participació dels veïns, perquè són els que coneixen les necessitats del barri”.

D’altra banda, el cap de l’executiu ha assenyalat que“la cooperació institucional és molt important per trobar solucions als problemes dels municipis catalans”.

Les tres primeres convocatòries del Pla de Barris, que actualment estan en fase d’execució, representaran una inversió de 600 milions d’euros i beneficiaran a més de 800.000 persones. De fet, el Govern ja va aprovar en l’últim Consell Executiu la quarta convocatòria del programa que suposarà 200 milions més.

El Pla Integral de reforma del barri de la Ribera s’emmarca dins de la segona convocatòria de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial, i compta amb un pressupost de 9,7 milions d’euros, aportats a parts iguals per la Generalitat i l’Ajuntament de Montcada i Reixac. El Centre Cívic va ser inaugurat el passat mes de novembre amb una inversió de prop de 600.000 euros per tal de fomentar l’associacionisme i la participació ciutadana.