9-3-2007

Les obres, amb un import que supera els 800 milions d’euros, començaran el 2008 i estaran acabades el 2011

El president Montilla anuncia la licitació de les obres del desdoblament de l’Eix Transversal per aquesta primavera

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat, aquest migdia, a Lleida, que“el Govern català aprovarà durant la primavera del 2007 la licitació de les obres del desdoblament de l’Eix Transversal ”.

Aquestes obres “amb un import total de 865 milions d’euros” - ha afirmat el president- “es realitzaran a través de concessió d’obra publica i això suposarà que el concessionari es fa càrrec de la construcció de l’obra i del manteniment durant 30 anys”.

El president ha afirmat que aquesta actuació estarà inclosa en el Pla de Govern que el Consell Executiu aprovarà el pròxim dimarts i ha explicat que “es preveu que les obres comencin el novembre de l’any vinent. S’executaran en diferents trams i permetran la posada en funcionament de tot el desdoblament abans de finals del 2011”.

El cap de l’Executiu català considera que l’Eix va quedar obsolet des que va entrar en funcionament els 153 quilòmetres que separen Lleida de Girona, el gener de 1998,  i – ha afegit-  que “es tracta d’una via que presenta una gran perillositat”.

En un altra moment de la seva intervenció, el president ha explicat que un cop s’hagin acabat les obres, l’Eix Transversal serà una via de doble calçada amb dos carrils per a cada sentit i ha recordat també que“com autovia s’hi podrà circular a una velocitat màxima de 100Km/h”.

Aquestes afirmacions les ha fet el cap de l’Executiu en el decurs de l’acte de  presentació del projecte del projecte del nou Palau de Congressos i Comunicacions de Lleida, que ha tingut lloc aquest matí, a la seu de la Llotja Agropecuària Mercolleida. A l’acte també hi han estat presents l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la consellera de Salut, Marina Geli, i el delegat territorial del Govern la Generalitat, Jaume Gilabert, entre d’altres autoritats. També hi ha estat presents els representants de la societat civil, econòmica i industrial de la capital del Segrià.

El president Montilla també ha visitat, aquest matí, la població d’Artesa de Lleida, on ha inaugurat les obres d’ampliació i adequació de l’Escola Els Til•lers.  A Lleida també ha visitat la Paeria i té previst de visitar la Unitat Coronària i la Unitat d‘Hemodinàmica de l’Hospital Arnau de Vilanova i presidir la constitució del Govern Territorial de Salut de Lleida. Ja a la tarda, el president inaugurarà el Consultori local dels Arcs, i la ciutat de Balaguer, on inaugurarà la Antiquària.