27.03.2007

Després de la reunió que ha mantingut amb els convocants de l’acte cívic per impulsar l’aeroport del Prat

El president Montilla afirma que “és bo que la societat catalana vegi que el món econòmic i el Govern suma esforços per un objectiu compartit”

•    Assegura que l’objectiu és que la Generalitat tingui un paper determinant en la gestió del Prat en aquesta legislatura

•    Garanteix que els grups que donen suport al Govern faran especial esment a l’aeroport en la resolució que es presenti al Parlament

•    El president català vol un canvi de gestió per afavorir les potencialitats del Prat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha rebut avui els representants de les entitats que van convocar l’acte cívic per impulsar l’aeroport del Prat, celebrat a l’IESE, dijous passat, dia 22 de març.

En el decurs de la reunió, el president Montilla els ha felicitat per la iniciativa i els ha demanat que no deixin de fer costat al Govern davant dels reptes que hi ha plantejats, per tal d’aconseguir que el Prat sigui un aeroport amb la suficient capacitat i projecció internacional. A més, els ha assegurat que el Govern català no defallirà en el seu esforç per fer realitat aquests objectius.

El president ha donat garanties que la decisió final sobre la Terminal Sud es prendrà en base a la solvència de les propostes presentades per les companyies o aliances de companyies que hi vulguin operar. I es farà, tal i com ha explicat, seguint el criteri que permeti afavorir que el Prat aconsegueixi tenir un nombre òptim de vols intercontinentals.

Així mateix, el cap de l’Executiu català ha afirmat que les decisions sobre la gestió dels espais de la futura Terminal es prendran comptant sempre amb el criteri del Govern de Catalunya. En aquest punt, els ha assegurat que el Govern treballarà de valent per aconseguir un canvi de model en la gestió dels aeroports, a fi i efecte d’afavorir les potencialitats que té l’aeroport del Prat.

El president ha manifestat que és la intenció del Govern de Catalunya negociar el model de gestió durant aquesta legislatura, amb l’objectiu que la Generalitat tingui un paper determinant en la mateixa, i s’ha mostrat favorable a la participació de les administracions locals i el món empresarial en el nou model de gestió.

Aprofitant la trobada, el cap de l’Executiu català ha expressat, als assistents a la reunió, la seva satisfacció pel fet que la societat civil es manifesti amb total llibertat i ha insistit que l’economia i les infraestructures van estretament lligades. En aquest sentit, ha afirmat que és cert que el món empresarial amb el seu dinamisme també pot ajudar a crear les condicions perquè El Prat assoleixi el màxim nivell.

Finalment, el president ha completat la seva valoració positiva de l’acte, celebrat a l’IESE, afirmant, davant els convocants de l’acte, que es faria una menció a l’aeroport del Prat en la resolució que els grups que donen suport al Govern portaran a l’aprovació del Ple del Parlament. A tall de conclusió, ha afirmat que és bo que la societat catalana, AENA i l’administració de l’Estat vegin que el món econòmic i el Govern de Catalunya sumen els seus esforços per aconseguir un objectiu compartit. El president ha dit,  textualment, que “en la qüestió de l’aeroport anirem junts i és bo que la societat catalana vegi que anem junts”.