12-7-2006

El president Maragall diu que cal equilibrar el finançament dels partits polítics sobre la base d’una bona fiscalització

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha afirmat aquest matí que cal restaurar un cert  equilibri entre els sistemes de finançament dels partits de la dreta i de l’esquerra “sobre la base d’una bona fiscalització i sobre la base d’institucions com la Sindicatura de Comptes, que han de permetre que a l’hora de la veritat no s’imposi la procedència sinó la llei” .

El cap de l’executiu català ha fet aquestes declaracions en l’acte d’inauguració del nou edifici de la Sindicatura de Comptes, que ha tingut lloc aquest matí, a la nova seu. Acompanyat del síndic major, Joan Colom; del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i del conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, el cap de l’executiu ha signat el Llibre d’Honor i ha visitat les instal•lacions.

 En un altre moment del seu discurs, el president Maragall ha dit que “una Catalunya més democràtica implica el deure de la transparència i del rendiment de comptes, amb un finançament transparent dels partits, de la política”. I ha afegit “ això en aquest moment pot ser així; abans era fàcil dir que es podia obtenir, però era difícil en la pràctica, però, amb el temps, la democràcia a Espanya i a Catalunya ha adquirit l’experiència suficient per garantir aquesta qualitat democràtica, aquesta transparència que és la base de tot”