20-12-2006

Ha assistit a l’acte d’obertura del túnel de perllongament de la Línia 3 del metro

El president Montilla afirma que la xarxa de metro és una garantia de la connectivitat i la cohesió social dels barris

• El cap de l’executiu ha destacat la importància de prioritzar la mobilitat de les persones i el servei públic

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquesta tarda que “la xarxa de metro és una garantia de la connectivitat i la cohesió social i urbana dels nostres barris” i ha destacat l’esforç del Govern en aquest àmbit perquè, tal i com ha dit, “prioritzar i assegurar la mobilitat és molt important per les persones i per millorar un servei públic com és el del transport”.

Durant l’acte d’obertura del túnel de perllongament de la Línia 3 del Metro de Barcelona, que ha tingut lloc aquesta tarda, el president català ha assegurat que “una ciutat, un país com Catalunya, avancen si les infraestructures de transport i de la mobilitat avancen, i jo crec que això és el que estem fent”.

El president ha recordat que hi ha pendents d’execució un conjunt de projectes d’ampliació de la xarxa de metro, entre els quals ha destacat, la Línia 9, que serà la més llarga d’Europa; la L1, amb l’adjudicació d’un contracte de subministrament de 10 trens; la L2, on s’ha iniciat la prolongació entre Pep Ventura i Badalona Centre, “o la L5, on després dels fets que tots recordem, properament es reiniciaran les obres després de reformular el projecte i adjudicar novament les obres”.

Després de visitar les obres del túnel i presenciar la calada del mateix, el president Montilla ha volgut “agrair la col•laboració de les entitats veïnals, perquè és important que les infraestructures es facin bé, que els veïns tinguin la informació, que vegin que es treballa amb seguretat. I crec que aquí tothom ha fet els deures: els veïns, les empreses i les administracions”.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han acompanyat el president Montilla en l’obertura del túnel de la L3, que  suposa també la construcció de dues noves estacions, Roquetes i Trinitat Nova. És previst que el nou tram de la línia tingui fins a 14.000 usuaris diaris i entri en servei en el decurs de 2008. El pressupost de l’obra és de 143 milions d’euros.