30-3-2007

El president Montilla afirma que els pressupostos de 2007 són “una aposta clara per les polítiques socials i la proximitat a les necessitats reals dels ciutadans”

El president de la Generalitat sosté que es mantindrà l’esforç inversor, amb més de 5.000 milions d’euros, per impulsar la dotació de serveis i equipaments del país

Destaca que “dos de cada tres euros d’increment en la despesa es destinen a polítiques socials”

El cap de l’Executiu destaca que augmenta el suport als Ajuntaments

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit avui, en el decurs de la seva visita al Bages, que els nous pressupostos pel 2007 suposen una“aposta clara per les polítiques socials i la proximitat les necessitats reals dels ciutadans”.  Concretament, el cap de l’Executiu català ha destacat que “dos de cada tres euros d’increment en la despesa es destinen a polítiques socials”. En total, les polítiques socials representen un 54 per cent de les despeses dels pressupostos que ha aprovat avui el Govern. Després de l’aprovació en la reunió del Consell de Govern extraordinari, els pressupostos pel 2007 entraran en el seu tràmit parlamentari.

El president ha volgut destacar, a més, que enguany “es mantindrà l’esforç inversor amb més de 5.000 milions d’euros per impulsar la dotació de serveis i equipaments i la modernització del país”.

Finalment, el cap de l’Executiu també ha explicat que en els nous pressupostos“s’incrementa el suport als governs locals”. Precisament, ha explicat, que hi ha “un increment del 19 per cent en les transferències als ens locals”; un “17 per cent més en el Fons de Cooperació Local” i un “augment del 16 per cent de recursos assignats al PUOSC (Pla únic d’obres i serveis de Catalunya)”. A grans trets, els nous pressupostos suposen un augment del 8,5 per cent respecte els aprovats el 2006, tal i com ha recordat el president Montilla.