07-02-07

En el seu primer viatge oficial a l’estranger

El president Montilla afirma que el Govern català ha d’aprofitar la Unió per fer el salt cap a la Catalunya Tecnològica.

• Destaca que l’executiu seguirà treballant per avançar en el reconeixement  i l’ús de la llengua catalana en les institucions europees.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que Catalunya ha de guanyar centralitat a Europa en temes bàsics pel nostre país com el desenvolupament econòmic i industrial; la producció artística i cultural i el compromís amb la Mediterrània.

La prioritat del Govern català en política europea és i ha de ser“aprofitar la Unió com a gran trampolí per fer el salt cap endavant pel que fa a la Tecnologia”. Pel cap de l’executiu català, la societat del Coneixement serà tan prioritària pel Govern de la Generalitat com ho és per la Unió Europea (UE), perquè- segons ha dit-,“el futur de Catalunya passa  per guanyar-se una identitat tecnològica innovadora a la Europa del segle XXI”.“Aquest tren- ha afirmat- no el podem perdre i hem de bolcar-hi tots els nostres esforços”.

En un altre moment de la seva intervenció, el president ha recordat que amb el nou Estatut,“Catalunya podrà fer un salt qualitatiu en la seva participació en la Unió Europea i ho farà – ha explicat- amb ambició i responsabilitat”. També ha explicat que defensarà les seves estratègies en sintonia amb les noves orientacions de les polítiques europees i que se seguirà treballant per avançar en el reconeixement i l’ús de la llengua catalana a les institucions europees.

El president català ha fet aquests afirmacions durant la visita que ha fet aquest matí  a la seu de la Delegació del Govern català a Brussel•les, seu també del COPCA, l’ICIC i de Turisme, on ha dit que aquest organisme ”serà fonamental a l’hora de desplegar les idees i mesures que permetran Catalunya avançar, esdevenir i convertir-se en l’actor europeu que vol i pot ser”.