26-4-2006

El president Maragall diu que l’objectiu sanitari és reduir el temps entre la primera visita mèdica i el diagnòstic

• El cap de l’executiu català ha afirmat també que els esforços esmerçats en l’Estatut no han anat en detriment del gran projecte social del Govern

“El Govern català fa una aposta clara per la modernització dels equipaments sanitaris i per la transformació de la consulta externa. Tenim un objectiu clar: reduir al mínim el temps entre la primera visita, la realització de proves diagnòstiques i la presa de decisions diagnòstiques i terapèutiques”, ha dit, aquest matí, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en l’acte inaugural del nou edifici de consultes externes de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

El president ha explicat que l’executiu català continua treballant per incrementar la despesa per càpita en salut i assegurar la sostenibilitat del sistema, així com per desenvolupar la recerca i la innovació en el marc d’una bioregió potent a Europa.

En el decurs del seu parlament inaugural, el cap de l’executiu català ha explicat com el nou Estatut incidirà en el desenvolupament de les noves polítiques sanitàries. El president ha volgut subratllar que el esforços esmerçats en fer possible el nou Estatut, no han estat “uns esforços fets en detriment del gran projecte social que anima el Govern català, ben al contrari”. I ha afegit “el Govern no ha parat de governar des del primer dia, que és el que havia de fer, i ho ha fet per donar forma i contingut a un projecte de reforma social”.

Segons el president de la Generalitat , “estem en disposició d’obrir una nova etapa i mirar decididament endavant, i demostrar que la nostra finalitat principal és el benestar de les persones i el progrés de la ciutadania”.

Acompanyat de la consellera de salut, Marina Geli, el cap de l’executiu català ha fet un recorregut per l’edifici de consultes externes de l’Hospital de Bellvitge.  Aquestes noves instal•lacions suposen la culminació de la Fase I del projecte de millora global de l’hospital, que continuarà amb la construcció d’un altre edifici assistencial i el replantejament de les estructures actuals. El nou edifici compta amb 136 noves consultes i doblen l’espai que el centre sanitari destinava fins ara per atendre aquest servei. El Departament de Salut hi ha invertit 17 milions d’euros.

En el decurs de la inauguració, s’ha fet també un petit homenatge als treballadors de l’hospital que es varen jubilar l’any 2005, i el president Maragall els ha lliurat un obsequi.