19-7-2006

 El president Maragall destaca que el seu projecte polític no es basa en el nacionalisme sinó en Catalunya i la justícia social

 “La principal raó de ser del nostre projecte polític no és el nacionalisme, ni tampoc el catalanisme, cap isme, sinó Catalunya i la justícia social, aquests són els valors que compartim”, ha afirmat aquest migdia el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en l’acte de constitució del Consorci de Serveis Socials, un dels compromisos de la Carta Municipal aprovada pel Parlament de Catalunya el 1998.

Aquest acte ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i, a més del cap de l’executiu català, hi ha pres part la consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i l’alcalde de Barcelona, Joan Clos.

Pel president Maragall, aquest Consorci ha estat una reivindicació permanent de l’Ajuntament de Barcelona i ara ha estat possible gràcies a l’entesa lleial entre el consistori barceloní i la Generalitat. “Aquesta entesa- ha dit el president-, per la seva significació, és un dels vectors de canvi de l’etapa política oberta a Catalunya aquesta legislatura”.

Segons ha explicat el president de la Generalitat, l’objectiu del nou organisme és el benestar de la ciutadania, i més específicament els col•lectius de persones en situació de risc, especialment dones i infants, i persones amb discapacitat i dependència sociosanitària.

“El nou Consorci- ha ressaltat el president- permetrà millorar l’eficàcia del sistema de prestacions econòmiques de caràcter social; facilitar l’accés de les persones grans a les places residencials; desenvolupar nous sistemes d’atenció a les persones dependents, i intensificar la política de protecció dels menors”. I ha afegit “tot això en l’horitzó de l’aprovació d’una Llei de Serveis Socials, encara que sóc partidari de la pràctica; és a dir, que la no existència de la llei no sigui l’excusa per no fer coses que econòmicament i tècnicament es poden fer”.

En el decurs de l’acte de constitució, s’ha nomenat també la Comissió Mixta prevista als Estatuts del Consorci, la qual s’encarregarà d’elaborar, en el termini màxim de 6 mesos, el Pla Director d’aquest organisme, que haurà de ratificar el Consell de Govern.