12-9-2006

Ha visitat aquest matí un centre educatiu de Viladecans, acompanyat del conseller del Pozo

El president Maragall destaca la contractació de 5.000 professors nous per afrontar els reptes del nou curs escolar

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, acompanyat del conseller d’Educació i Universitats, Joan Manuel del Pozo, han valorat aquest matí l’inici del curs escolar, destacant, d’una banda, la falta d’incidents remarcables, i, de l’altre, l’esforç que el Govern català ha realitzat per afrontar els reptes del nou curs escolar, com és la contractació de més de 5.000 professors, que permetrà aplicar les dues gran novetats d’aquest any: el Pacte Nacional per l’Educació i la sisena hora.

El cap de l’executiu català ha fet aquestes declaracions en el decurs de la visita que ha realitzat a l’escola “Doctor Ferro” de Viladecans, amb motiu de l’inici del curs escolar. L’han acompanyat el conseller del Pozo i l’alcalde del municipi, Carles Ruiz.

Segons ha dit el president Maragall, Catalunya està realitzant un salt endavant en educació, “i això és el referent que assenyala la nostra ambició social i econòmica, perquè un país val el que val la seva educació”.

Pel cap de l’executiu, el Pacte Nacional per a l’Educació situa, per primera vegada, l’educació com una prioritat compartida pel conjunt de la societat catalana, amb tres objectius molt clars: disminuir substancialment el fracàs escolar, integrar tots els alumnes nouvinguts i donar un salt cap a l’excel•lència educativa.

El president s’ha referit també a algunes de les mesures previstes en el Pacte i que es posen en marxa enguany com, per exemple, el programa pilot per una millora distribució de l’alumnat nouvingut i un accés amb igualtat d’oportunitats als centres sostinguts amb fons públic, i el foment de la reutilització de llibres de text. També ha destacat la incorporació de 3.181 mestres més per aplicar la sisena hora, que abastarà en el primer any el 80% dels alumnes de primària.  

Visita a Viladecans

Prèviament a aquesta visita a l’escola, el president català ha estat informat de les obres que s’estan efectuant al polígon industrial Ca l’Alemany de Viladecans , on s’ubicarà el futur Parc empresarial d’activitats aeroespacials. Mitjançant uns plafons instal•lats a l’Edifici cúbic de la localitat, l’alcalde de Viladecans ha explicat aquest projecte al president. Precisament, aquest matí, l’alcalde ha signat amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, un conveni per a la constitució del consorci urbanístic que desenvoluparà l’esmentat parc empresarial.

El Parc empresarial d’activitats aeroespacials i de la mobilitat té per objectiu impulsar la implantació a Catalunya del sector aeronàutic i de l’espai. Vol acollir empreses industrials i de serveis tant del sector aeroespacial com dels sectors afins, per tal de promoure la seva participació conjunta en els concursos de subministració de béns i serveis dels sectors de la construcció d’avions, espai, ferroviari i automoció; la realització compartida de R+D+I i la promoció i projecció internacional del sector.

Durant la seva estada a Viladecans, el president Maragall ha anat també a l’Ajuntament, on ha signat al Llibre d’Honor, i ha fet un recorregut per diversos carrers de la zona de vianants del barri antic del municipi.