El president Maragall demana a la “Comissió dels vint” que estiguin a la disposició dels responsables del nou Estatut

• S’ha reunit aquest matí amb alguns dels ponents que van elaborar l’Estatut de Catalunya del 79 per saber la seva opinió sobre l’actual procés estatutari

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, s’ha reunit aquest matí amb els integrants de l’anomenada “Comissió dels vint”, els redactors de l’Estatut de Sau (1979).

Després de recordar les principals fases d’aquell procés, el president ha demanat consell i opinió als pares de l’Estatut de 1979 de cara a la fase final de l’actual procés d’elaboració de l’Estatut.

Pasqual Maragall els ha sol•licitat també que estiguin a disposició de la ponència, del Parlament de Catalunya i dels líders actuals per aportar la seva experiència en l’elaboració de l’Estatut de 1979.

El president ha considerat necessari un reconeixement efectiu de la tasca duta a terme pels integrants de la “comissió dels 20” i de tot el que ha significat l’Estatut actual per a Catalunya. En aquest sentit, ha afirmat que “gràcies a aquell Estatut avui ens podem plantejar la reforma i fites més ambicioses per a l’autogovern de Catalunya.”

Els membres de la “Comissió dels vint” que eren presents a la reunió han manifestat el seu orgull pel treball fet fa més de 25 anys. En aquest sentit, Pasqual Maragall els ha expressat: “el vostre sentiment ha arribat. I el comparteixo. Hem de fer un Estatut francament millor i vosaltres encara hi podeu contribuir molt”.

Durant la reunió s’ha insistit en la importància d’aconseguir que l’Estatut sigui un obra col•lectiva i que cap força política busqui protagonismes excessius ni vulgui posar els interessos partidistes per davant de l’interès general.

Els membres de la “comissió dels 20” s’han mostrat convençuts que el procés d’elaboració de l’Estatut del 79 va reeixir perquè es va actuar amb ànim de consens i d’unitat en tot moment.

El president de la Generalitat ha volgut manifestar que de la mateixa manera que per aconseguir l’Estatut del 79 les forces polítiques catalanes es van imposar la unitat, l’ambició i el pragmatisme, les forces polítiques que tenen la responsabilitat en l’actual procés de reforma han de tornar a estar unides, fer un plantejament rigorós i actuar amb sentit de la història.

La reunió, que ha tingut lloc al despatx del president català, al Palau de la Generalitat, ha durat prop de dues hores.

Hi ha assistit: Josep Maria Triginer (PSC); Ma. Dolors Calvet (PSUC); Miquel Roca (CDC); Macià Alavedra (CDC); Josep Sendra (CDC); Josep Subirats Piñana (Entesa dels Catalans-PSC); Jaume Sobrequés (Entesa dels Catalans-Independent-PSC); Anton Cañellas (UDC); ); Carles Güell de Sentmenat (UCD-UCC); Manuel de Sárraga (UCD) i Jordi Solé Tura (PSUC)