El Govern de la Generalitat lamenta la mort de l’expresident del Parlament Joaquim Xicoy

El Govern de la Generalitat lamenta la mort del polític català Joaquim Xicoy i Bassegoda, president del Parlament de Catalunya entre 1988 i 1995 i un dels polítics més destacats del nostre país. El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en representació del Govern, ha traslladat el condol a la família del polític català i a Unió Democràtica de Catalunya, partit al qual Xicoy pertanyia.

Tanmateix, el president Maragall, en declaracions des de Girona on assisteix a la Cimera hispano-francesa, ha lloat la figura de Joaquim Xicoy, de qui ha dit “va ser una figura senyera en matèria de Dret Civil català, i un dels primers i més avançats i entesos defensors d’aquest”. “Tot això, tota aquesta tasca- ha explicat- ha quedat recollida d’alguna forma en el nou Estatut”. I ha afegit “Joaquim Xicoy va ser una gran persona”.

Joaquim Xicoy va néixer a Barcelona el 15 de setembre de 1925, advocat i polític, va entrar a Esquerra Demòcrata Cristiana el 1956 i participà en el procés d\'integració a Unió Democràtica de Catalunya (UDC), de la qual va ser militant des del 1975. Fou membre de la Junta de Seguretat de Catalunya i diputat al Congrés dels Diputats. El 1986 fou nomenat conseller de Justícia del Govern de la Generalitat i posteriorment fou elegit president del Parlament de Catalunya en la III legislatura (1988-1992) i reelegit en el càrrec fins el 1995. L\'any 2000 va rebre la Medalla d\'Or del Parlament de Catalunya.