President

El Govern de la Generalitat lamenta la mort de l'expresident del Parlament Joaquim Xicoy

query_builder   16 novembre 2006 00:00

event_note Nota de premsa

El Govern de la Generalitat lamenta la mort de l'expresident del Parlament Joaquim Xicoy

El Govern de la Generalitat lamenta la mort de l’expresident del Parlament Joaquim Xicoy

El Govern de la Generalitat lamenta la mort del polític català Joaquim Xicoy i Bassegoda, president del Parlament de Catalunya entre 1988 i 1995 i un dels polítics més destacats del nostre país. El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en representació del Govern, ha traslladat el condol a la família del polític català i a Unió Democràtica de Catalunya, partit al qual Xicoy pertanyia.

Tanmateix, el president Maragall, en declaracions des de Girona on assisteix a la Cimera hispano-francesa, ha lloat la figura de Joaquim Xicoy, de qui ha dit “va ser una figura senyera en matèria de Dret Civil català, i un dels primers i més avançats i entesos defensors d’aquest”. “Tot això, tota aquesta tasca- ha explicat- ha quedat recollida d’alguna forma en el nou Estatut”. I ha afegit “Joaquim Xicoy va ser una gran persona”.

Joaquim Xicoy va néixer a Barcelona el 15 de setembre de 1925, advocat i polític, va entrar a Esquerra Demòcrata Cristiana el 1956 i participà en el procés d\'integració a Unió Democràtica de Catalunya (UDC), de la qual va ser militant des del 1975. Fou membre de la Junta de Seguretat de Catalunya i diputat al Congrés dels Diputats. El 1986 fou nomenat conseller de Justícia del Govern de la Generalitat i posteriorment fou elegit president del Parlament de Catalunya en la III legislatura (1988-1992) i reelegit en el càrrec fins el 1995. L\'any 2000 va rebre la Medalla d\'Or del Parlament de Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia