7-3-2005

Comunicat del president de la Generalitat de Catalunya

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones vull fer diverses consideracions. En primer lloc vull congratular-me de la solemnitat i de la importància de l’acte organitzat per l’Institut Català de la Dona que es va dur a terme al Palau de Pedralbes diumenge passat. Allí ja vaig tenir l’oportunitat de reiterar el posicionament del Govern i el meu propi en favor de les polítiques de gènere.

Però vull que no hi hagi cap mena de dubte de la meva posició i de la meva profunda convicció en favor de les polítiques l’acció de Govern per la igualtat i contra la violència de gènere.

El feminisme ha estat el moviment més important del segle XX i ho continuarà sent durant el segle XXI. De fet, les Nacions Unides, l’any 1977 van instituir aquest dia internacional en reconeixement de la llarga lluita, que ha estat possible gràcies al coratge de moltes dones.

Si mirem el passat, 25 anys enrere, llavors no es podia preveure la dimensió que aquest moviment adquiriria per a la defensa i la dignitat mundial.

I un pas important ha estat que ara es pot parlar de la violència contra les dones i es pot intentar aturar-la. Davant aquesta lacra de les nostra societat no pot planar cap mena d’ombra de dubte del meu rebuig més absolut.