COMPAREIXENÇA DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT PER ANUNCIAR LA REMODELACIÓ DEL GOVERN

 Barcelona, 20 d’abril de 2006

Ahir vaig comunicar a les forces polítiques que donen suport al Govern la meva decisió de dur a terme, amb caràcter immediat, una remodelació del Consell Executiu.

La remodelació s’ha fet efectiva aquest matí, un cop escoltat el parer de les forces de la coalició, i han estat signats els corresponents decrets de cessament i nomenament de consellers.

Crec que cal comptar, des d’ara, amb l’equip que haurà de desplegar el nou Estatut al servei dels ciutadans de Catalunya. L’endemà del Referèndum, el nou equip ha d’estar ja funcionant a ple rendiment.

Encararem la segona part del mandat amb la determinació d’assolir els objectius continguts en l’Acord del Tinell i treure partit de les possibilitats que el nou Estatut ens aporta, que són importants.

En aquesta etapa els efectes de l’acció del nostre Govern seran palesos i sentits arreu i per tothom.

Vull expressar la meva sintonia amb els tres grups polítics que donen suport al Govern, tant pel que resta de la present legislatura com per la renovació del projecte catalanista i de progrés que es va iniciar el desembre de 2003.

Per tant, doncs, i en ús de les atribucions de direcció i coordinació del Govern que corresponen al President de la Generalitat (segons l’art.62 b. de la Llei 3/1982 del Parlament, el president i el Consell Executiu) he decidit nomenar i separar els següents consellers:

Departament de Governació

Cessa l’Hble. conseller Joan Carretero i Grau

He nomenat conseller Sr. Xavier Vendrell i Segura

Departament de Cultura

Cessa l’Hble. consellera Caterina Mieras i Barceló

He nomenat conseller Sr. Ferran Mascarell i Canalda

Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca

Cessa l’Hble. conseller Antoni Siurana i Zaragoza

He nomenat conseller Sr. Jordi William Carnes i Ayats

Departament de Treball i Indústria

Cessa l’Hble. conseller Josep Maria Rañé i Blasco

He nomenat conseller Sr. Jordi Valls i Riera

Departament de Medi Ambient i Habitatge

Cessa l’Hble. conseller Salvador Milà i Solsona

He nomenat conseller Francesc Baltasar i Albesa

Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació

Cessa l’Hble. conseller Carles Solà i Ferrando

He nomenat conseller Manuel Balcells i Díaz

Vull expressar a tots els consellers i conselleres sortints el meu agraïment enorme, profund, i el reconeixement públic del seu treball i de la seva dedicació, en tots els casos. Haig de dir que en tot moment he percebut d’ells respecte i lleialtat cap a la presidència de la Generalitat. Que consti, doncs, la meva gratitud.

Confio en l’empenta, el rigor i l’experiència dels nous consellers per assolir els objectius fixats en el programa de Govern amb el que vaig ser investit i que ara posem al dia.

De la mateixa manera vull reiterar la meva plena confiança en els membres del govern que seguiran al front dels seus departaments i, en particular, en el conseller Primer a qui correspon l’impuls i la coordinació de l’acció del Consell Executiu.

Els nous consellers prendran possessió demà al matí a les 10. I demanaré poder comparèixer davant el Parlament per donar compte d’aquests canvis tal com preceptivament assenyala la Llei.