CONVOCATÒRIA DE PREMSA

El president Montilla presidirà un acte de commemoració del 50è aniversari del Tractat de Roma a Barcelona
La Torre Agbar s'iloluminarà amb els colors de la bandera europea

Barcelona, 22 de març de 2007

Demà, divendres 23 de març al vespre, els llums de la Torre Agbar s'encendran amb el fons blau i els estels grocs de la bandera de la UE per a commemorar el cinquantè aniversari de la signatura del Tractat de Roma, tractat constitutiu de la Comunitat Econòmica Europea. Aquesta iloluminació emblemàtica anirà acompanyada d'un acte institucional que tindrà lloc a l'auditori de la Torre Agbar a les 20.00h. amb les màximes autoritats del país i de les institucions de la UE.

L'acte serà presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, i comptarà amb la presència del comissari europeu d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia, el vicepresident del Parlament Europeu, Miguel Ángel Martínez, el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i el president del Consell Català del Moviment Europeu, Joaquim Llimona.

Aquest esdeveniment, organitzat per la Generalitat de Catalunya, el Parlament de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i el Consell Català del Moviment Europeu, és l'acte central de la celebració del cinquantè aniversari de la signatura del Tractat de Roma a Catalunya.

Aquesta serà la segona vegada, des de la seva inauguració (setembre de 2005) que la Torre Agbar canviarà la seva iloluminació amb una projecció especial. El primer cop que ho va fer va ser pel cap d'any 2006.


Cinquanta anys d'integració europea

A partir de l'èxit assolit amb la signatura del Tractat constitutiu de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer a París l'any 1951, els mateixos països signataris decidiren avançar en un projecte comú que havia de fer Història. Així, doncs, el 25 de març de 1957, Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg i els Països Baixos varen signar a Roma els tractats constitutius de la Comunitat Econòmica Europea i de la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica. Avui, cinquanta anys més tard, vint-i-set països formen part de la Unió Europea, que s'ha convertit en un espai de pau, estabilitat i prosperitat sense precedents, del qual gaudim prop de 500 milions de ciutadans.


Important:

. Es retransmetran les imatges de la Torre Agbar iloluminada per senyal satèlolit (20.15h). Per a les qüestions tècniques, cal contactar amb Bárbara Schwarzwalder al telèfon 607 250 751. Us adjuntem un full amb les dades del satèlolit per a les televisions.

. Més informació sobre els 50 anys de la UE i les celebracions arreu d'Europa a: http://europa.eu/50/index_es.htmRecordatori

Acte: Commemoració dels cinquanta anys de la signatura del Tractat de Roma

Dia:Divendres, 23 de març de 2007

Hora:20.00h - Inici de l'acte a l'Auditori de la Torre Agbar

20.05h - Inici dels parlaments de les autoritats

20.15h - Senyal de satèlolit amb la Torre Agbar iloluminada per a televisions

20.30h - Foto de família de les autoritats dalt de l'escenari de l'Auditori

Lloc:Auditori de la Torre Agbar
Avinguda Diagonal, 211 (Barcelona)

Participants:José Montilla, president de la Generalitat, Joaquín Almunia, comissari europeu d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Miguel Ángel Martínez, vicepresident del Parlament Europeu, Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, Jordi Hereu alcalde de Barcelona, Joaquim Llimona, president del Consell Català del Moviment Europeu


Atenció:

. Els horaris esmentats poden patir alguna variació de minutatge