24-11-2006


Dilluns s'acaba el termini d'acreditacions per cobrir informativament la presa de possessió del nou president de la Generalitat

Dilluns vinent, dia 27 de novembre, acaba el termini per poder-se acreditar per tal de cobrir informativament la presa de possessió del nou president de la Generalitat, prevista per la setmana vinent, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Els mitjans hauran de fer arribar, abans del proper dilluns, a les 12 del migdia, el nom i cognoms, DNI, mitjà i tasca que es desenvolupa, a l'adreça electrònica premsa.president@gencat.net, o bé al fax 93.302.63.45.

Les acreditacions s'hauran de recollir el mateix dia de l'acte de presa de possessió, a partir de les onze del matí, a l'entrada del carrer de Sant Sever. No s'acreditarà a cap mitjà després de les 11.45.

Cobertura infomativa:

Televisions: TV3 donarà el senyal institucional de l'acte de presa de possessió i, per tant, només podran accedir al Saló Sant Jordi les càmeres que proporcionaran aquest senyal, que estarà disponible a Collserola uns 10 minuts abans. Per qualsevol aclaraiment us podeu posar en contacte amb producció de TV3 (Montse Pérez o Lluís Bacardit) al telèfon 93 499 96 00.
Cap càmera de televisió disposarà d'espai a l'interior del Palau de la Generalitat per fer directes. Les càmeres de televisió podran utilitzar una tarima exterior, situada a la plaça de Sant Jaume, per poder prendre imatges de l'arribada de les autoritats. Un cop s'hagi acabat l'acte de presa de possessió, aquestes càmeres (prèviament acreditades) podran entrar al Palau per accedir al Pati dels Tarongers. En un espai reservat al Pati, hi haurà un micròfon amb sortides de so des d'on es podran cobrir les declaracions que es facin. Fora d'aquest espai establert expressament, les càmeres no podran prendre imatges.

- Fotògrafs: Disposaran de diversos punts des dels quals podran prendre imatges.

1.A la Plaça de Sant Jaume des d'una tarima al costat de l'entrada al Palau, per tal de prendre imatges de l'arribada de les autoritats. Els fotògrafs que necessitin utilitzar aquest espai, s'hauran d'haver acreditat prèviament a l'accés de Sant Sever. Aquests fotògrafs no podran accedir a l'acte del Saló de Sant Jordi, però posteriorment podran incorporar-se a un altre punt que hi haurà a la Galeria Gòtica, per tal de poder fotografiar la sortida dels dos presidents del Saló.

2. Escales de l'entrada del Palau: Punt a les escales per poder captar l'entrada del nou president i d'altres autoritats, així com la formació de gala dels Mossos d'Esquadra. Un cop el futur nou president hagi entrat al Palau, els fotògrafs d'aquest punt es traslladaran al Saló de Sant Jordi, per seguir l'acte de presa de possessió.

3.Saló de Sant Jordi: Dos punts, a banda i banda de la taula presidencial. Els mitjans no es podran traslladar d'un a l'altre. Un cop finalitzi l'acte, els fotògrafs d'aquest punt hauran de restar en aquesta zona fins que surtin els convidats del Saló; després, podran incorporar-se al punt destinat als fotògrafs, que estarà situat al Pati dels Tarongers.

4.Galeria Gòtica: Aquest punt es muntarà abans no acabi l'acte de presa de possessió per tal de poder fotografiar la sortida dels dos presidents del Saló. Els fotògrafs d'aquest punt, s'hauran d'incorporar al pool fixe, situat al Pati del Tarongers.

5.Pati dels Tarongers: Punt per als fotògrafs que vulguin prendre imatges de la recepció posterior a la presa de possessió.


Ràdios: Les ràdios disposaran de so a la sala de ràdios. El so de les declaracions que es facin des del set del Pati dels Tarongers també es podrà seguir des d'aquesta mateixa Sala de Ràdios. No obstant, també es disposarà d'un rac de premsa amb sortides de so, per si es prefereix seguir des del mateix Pati.

Premsa escrita i agències:

Es podrà seguir la cerimònia des de l'Auditori i la sala de ràdios, on disposaran d'un espai reservat, sortides de so i preses de corrent per poder realitzar la seva feina. Un cop finalitzat l'acte, tots els mitjans de comunicació acreditats podran accedir al Pati dels Tarongers, on es farà la recepció. Després de l'acte, també s'habilitarà la sala de premsa perquè els mitjans escrits hi puguin treballar.

Nota: Donades les restriccions que hi haurà aquell dia a la Plaça de Sant Jaume, no serà possible aparcar les unitats mòbils. Cal que els mitjans que tinguin aquesta necessitat es posin en contacte amb Via Pública per trobar un lloc adient.