• Reclama la desclassificació dels aeroports de Reus, Girona i Sabadell per aconseguir un traspàs immediat i obre negociacions per  la gestió de l’aeroport del Prat

• El Govern es marca també com a prioritats els traspassos de la gestió de Renfe, la inspecció de treball i les polítiques actives d’ocupació

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha presidit avui la segona reunió del Consell per a l’impuls i el seguiment del desplegament de l’Estatut, que s’ha centrat en la necessitat de crear un sistema aeroportuari propi que inclogui els quatre aeroports catalans.

Josep-Lluís Carod-Rovira ha avançat que en el marc de la propera reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat, el Govern català demanarà al Govern espanyol que desclassifiqui d’interès general els aeroports de Reus, Sabadell i Girona per poder-los traspassar de forma immediata i per la “via ràpida” a la Generalitat. Amb l’objectiu de complementar aquesta fase, i en una segona etapa, el Govern sol·licitarà al govern espanyol que l’aeroport del Prat formi part també del sistema aeroportuari català i participar així en la seva gestió.

En aquest sentit, el vicepresident del Govern ha dit que l’acte de l’IESE de la societat civil catalana reclamant que l’aeroport del Prat sigui un aeroport intercontinental ha confirmat l’opinió de l’Executiu català en matèria aeroportuària.

A part de l’aeroport, el Govern també creu prioritaris el traspàs de la gestió de  la xarxa ferroviària de Rodalies de Renfe, la inspecció de treball i les polítiques actives d’ocupació. El vicepresident del Govern ha destacat que aquests tres traspassos han d’anar acompanyats dels recursos econòmics pertinents.

El vicepresident ha recordat que l’escenari polític ha canviat des de l’entrada en vigor de l’Estatut i que el text estatutari s’ha convertit en llei i “per tant s’ha de complir”, i també ha garantit que el Govern desplegarà tot l’Estatut, al marge dels recursos interposats.

La reunió de constitució del Consell va tenir lloc el 16 de març passat, on a més es va informar els diferents grups parlamentaris dels acords presos en la comissió d’Afers Econòmics i Fiscals i també els de la comissió bilateral Estat-Generalitat.

El Consell per a l’impuls i el seguiment del desplegament de l’Estatut és l’òrgan impulsat pel Govern per tal d’informar els partits dels avenços en el desplegament de l’Estatut d’autonomia de Catalunya i va néixer de l’acord que va adoptar el Consell de Govern el 6 de febrer.