El Govern ha encomanat avui a ICF Equipaments la construcció de 30 nous centres escolars arreu del territori català, que suposaran una inversió total de 100.568.000 euros.

A més, també s’ha encarregat a GISA la construcció i posada en marxa de sis nous edificis per completar l’oferta de centres ja en funcionament, per un valor de 12.200.000 euros. Són en total 112.768.000 euros d’inversió, que respon a la voluntat del Govern de posar els mitjans per resoldre el dèficit de centres escolars que hi ha a Catalunya i garantir la qualitat dels serveis educatius públics.

 ICF Equipaments, SAU, ha rebut el mandat del Govern per engegar la promoció de 30 nous centres escolars, divuit dels quals són centres de nova construcció i dotze substitueixen els antics edificis. L’ICFE finançarà i encarregarà a GISA la construcció dels equipaments, per posteriorment ocupar-se’n de la conservació i el manteniment. Està previst que les obres de vint dels nous edificis finalitzi al setembre de 2006, mentre que la resta ho farà al setembre de 2007.

 Aquests 30 nous centres seran els següents:

 CEIP S. Nicolau - Canyelles (Garraf) CEIP Montgat - Montgat (Maresme) IES Sitges - Sitges (Garraf) CEIP Les Mimoses - Santa Maria de Martorelles (Vallès Oriental) SES Teià - Teià (Maresme) CEIP Sant Jordi - Subirats (Alt Penedès) CEIP Nou - Granollers (Vallès Oriental) SES Sant Sadurní d’Anoia - Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) CEIP Nou - Sant Vicenç de Montalt (Maresme) CEIP Nou - Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) CEIP La Creu - Torrefarrera (Segrià) IES d’Olesa - Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) CEE Mare de Déu del Pontarró - Martorell (Baix Llobregat) CEIP S.Andreu II - Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) CEIP Castellolí - Castellolí (Anoia) SES Collbató - Collbató (Baix Llobregat) CEIP Sta. Coloma - Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) CEIP Les Flandes - Piera (Anoia) CEIP Sant Mateu - Riudecanyes (Baix Camp) IES Salou - Salou (Tarragonès) IES Baix Camp Nord - Les Borges del Camp (Baix Camp) IES Cambrils II - Cambrils (Baix Camp) IES de la Bisbal - La Bisbal del Penedès (Baix Penedès) CEIP Santa Caterina - Vinyols I els Arcs (Baix Camp) CEIP Pere IV - Barcelona (Barcelonès) CEIP Fructuós Gelabert - Barcelona (Barcelonès) CEIP L’Estany - Ullastret (Baix Empordà) IES Vallvera - Salt (Gironès) CEIP de Santa Coloma - Santa Coloma de Farners (Selva) CEIP Vall d’Aro - Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà)

 Per altra banda, el Govern ha encarregat directament a GISA la construcció i posada en marxa de sis nous edificis educatius per compte de la Generalitat de Catalunya. Aquestes actuacions suposaran una inversió de 12.200.000 euros, i són ampliacions de centres ja existents per la incorporació de més línies educatives. Està previst que les obres finalitzin entre setembre i desembre de 2006.

Els centres són els següents:

CEIP Guerau de Liost - Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) CEIP Els Pinetons - La Garriga (Vallès Oriental) IES de Sant Quirze - Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) CEIP Daniel Mangrané - Tortosa (Raval de Jesús) (Baix Ebre) IES Pompeu Fabra - Martorell (Baix Llobregat) CEIP Segur de C. - Calafell (Baix Penedès)

Cal recordar també que durant aquest setembre de 2005 es posen en funcionament un total de 61 nous centres docents, i fins al desembre ho faran sis més, actuacions que han representat una inversió de 325.110.000 euros.