Direcció General de Comunicació

PROGRAMA DE CRÈDITS D'EMANCIPACIÓ DELS JOVES

query_builder   18 juliol 2006 14:00

event_note Nota de premsa

PROGRAMA DE CRÈDITS D'EMANCIPACIÓ DELS JOVES

El Govern de la Generalitat presenta el Programa de Crèdits d’Emancipació amb l’objectiu de facilitar la emancipació dels joves en els àmbits de l’habitatge, la formació i l’autoempresa.

Mitjançant aquest programa la Generalitat de Catalunya avala crèdits per joves per un valor total de 42 milions d’euros davant les entitats financeres. D’aquesta manera, els joves d’entre 18 i 35 anys residents a Catalunya amb una antiguitat mínima de 2 anys podran obtenir crèdits sense cap tipus de comissió i amb interessos més baixos que els del mercat.

D’aquest 42 milions d’euros, 15 es destinaran a crèdits d’autompresa, 13,5 es dedicaran a l’habitage i 13,5 a formació. El crèdit màxim a que pot optar el jove en formació és de 30.000 euros, en habitatge fins a 15.000 euros i pels projectes d’autompresa no hi ha límit.

En el Programa de Crèdits d’Emancipació dels Joves hi intervenen:

• el Departament de la Presidència, a través de la Secretaria General de Joventut

• el Departament d’Economia, a través de l’Institut Català de Finances

• el Departament de Treball i Indústria, a través del Servei d’Autoempresa

• el Departament d’Educació i Universitats, a través de l’AGAUR (l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca)

• el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

El programa compta amb la col·laboració de diverses entitats financeres, qui juntament amb el Govern fan una aposta clara per a facilitar les condicions per a que els joves construeixin el seu itinerari formatiu, professional o d’accés a l’habitatge.

L’objectiu d’aquest Programa és facilitar als joves l’accés al finançament de projectes personals relacionats amb els següents àmbits:

- Crèdits per a l’habitatge: per a cobrir les despeses inicials per accedir a un habitatge, tant de compra com de lloguer, com ara fiances, comissions, despeses notarials, mobiliari, etc.

- Crèdits per a la formació: per a cobrir les despeses derivades de l’ampliació d’estudis de grau superior (postgraus, màsters o doctorats).

- Crèdits per a l’autoempresa: per a cobrir les despeses derivades de la posada en funcionament d’un projecte empresarial de nova creació o bé, excepcionalment, d’ampliació de l’àmbit de negoci.

Per a cada tipus de crèdit, la tramitació de les sol·licituds d’aval es realitzarà a través de l’agent especialitzat en la temàtica:

- Els avals per als crèdits d’habitatge, es formalitzaran a les Borses d’Habitatge Jove.

- Els avals per als crèdits d’autoempresa, es sol·licitaran al Servei de Creació d’empreses de la Generalitat de Catalunya, que compta amb més de 300 punts acreditats a tot Catalunya.

- Finalment, els avals per a la formació universitària, es formalitzaran a l’AGAUR (Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca).

Les persones interessades trobaran tota la informació general d’aquest programa:

- visitant el web de la Secretaria General de Joventut (www.gencat.net/joventut)

- trucant al telèfon 012, el telèfon d’atenció ciutadana.

- adreçant-se a qualsevol dels 290 punts d’informació juvenil de la Xarxa Catalana d’Informació Juvenil.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia