La Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid organitza avui una recepció per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. L’acte, que començarà a les 20.30 hores, tindrà lloc als jardins de la Residencia de Estudiantes.
 El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i portaveu del Govern, Joaquim Nadal, i el Delegat de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Santiago de Torres, rebran a les autoritats i persones convidades.

A continuació, tindrà lloc el concert Amic Amat, a càrrec de la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet, amb la participació dels músics que l’acompanyen habitualment. Aquest és també el títol del seu darrer disc, inspirat en l’obra Llibre d’Amic i Amat de l’escriptor i filòsof mallorquí Ramon Llull.

A banda dels actes de Catalunya i Madrid, la Diada es va celebrar també al Japó. La delegació del govern de la Generalitat a l’Expo AICHI 2005 va commemorar ahir l’acte institucional de l’onze de setembre al pavelló espanyol.

En el decurs de l’acte, al que van assistir una àmplia representació de catalans residents al Japó, el secretari general de la Presidència, Ramon Garcia Bragado, va destacar el moment transcendental que viu el país, demanant un estatut ambiciós socialment i realista políticament.

L’acte institucional va comptar, també, amb dues intervencions de caràcter cultural: la lectura de fragments del Tirant lo Blanc per part del professor Ko Tasawa, que n’ha fet la traducció completa per encàrrec de l’Institut Ramon Llull i el violoncelista Lluís Claret que va interpretar, entre d’altres peces, El cant dels ocells.