En referència a les crítiques formulades per l'alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal i per Josep Bargalló, el Govern de la Generalitat vol deixar clar que en cap moment s'ha paralitzat el procés del projecte de la façana marítima.

En una primera reunió, el passat mes de febrer, el departament de Política Territorial i Obres Públiques va adoptar el compromís de redactar un estudi que permetés concretar quina era la quantitat de sostre ferroviari i portuari que es derivarien del projecte de la façana marítima. Aquest estudi, realitzat amb coneixement dels tècnics municipals de l' Ajuntament de Tarragona, es va presentar en la següent reunió celebrada el dia 21 de juny. De la seva banda l' Ajuntament de Tarragona també va aportar els estudis que havia de realitzar l'administració local.

Un cop realitzats i coneguts els respectius estudis ara la Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona hauran de consensuar quina és l'ordenació urbanística més adequada per a la zona de la nova façana marítima. Aquest serà el pas previ a l' inici de les converses amb el Ministeri de Foment per tal de donar a conèixer a l' Administració Central el projecte consensuat entre la Generalitat i l' Ajuntament.

Per això, el Govern català considera que la feina feta fins ara ha estat molt positiva i situa el projecte de la nova façana marítima de Tarragona en el camí correcte per esdevenir una realitat.


2 d'octubre de 2006