El Govern de la Generalitat lamenta la mort d’Antoni Gutiérrez Díaz, un dels militants antifranquistes i lluitadors per la democràcia més destacats del nostre país. El President de la Generalitat, Pasqual Maragall, en representació del Govern, ha traslladat el condol a la família del polític català, conegut popularment com ‘El Guti’.

Antoni Gutiérrez Díaz va entrar al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) el 1959, i des de la seva militància va participar activament en la lluita contra la dictadura i per la recuperació de les llibertats i les institucions catalanes, essent un dels principals impulsors de l'Assemblea de Catalunya. Amb l'arribada de la democràcia, va ser conseller de la Generalitat amb Josep Tarradellas, diputat a les Corts espanyoles, al Parlament de Catalunya i vicepresident del Parlament europeu de l'any 1994 al 1999, per ICV, partit del qual va ser membre fundador.

El Govern li va atorgar dimarts passat la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a la seva trajectòria política i cívica de servei al país. En un acte institucional encara per determinar, el Govern farà entrega de la condecoració a la família.

6 d’octubre de 2006