El Govern ha pres coneixement dels informes inicials dels quatre pactes nacionals: d’immigració, recerca, habitatge i d’infraestructures

• El Pacte nacional per l’Habitatge és el més avançat de tots i es preveu que estarà llest aquest estiu

El Consell de Govern ha pres coneixement dels plantejaments inicials dels quatre pactes nacionals proposats pel president de la Generalitat en el debat d’investidura i acordats amb les diferents forces polítiques parlamentàries. Està previst que tots quatre s’aprovin en el període comprès entre aquest estiu i el  primer trimestre de l’any vinent.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha presentat les bases pel Pacte nacional de la Immigració, que es planteja des de l’àmbit de la col•laboració interdepartamental, d’una banda, però amb les aportacions i la col•laboració de totes les forces polítiques i dels agents econòmics i socials implicats en la matèria.

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presentat les bases del Pacte nacional per la Recerca, vinculat a la necessitat de recuperar el percentatge d’inversió del PIB català en aquesta matèria en relació a la mitjana europea.

El conseller de Medi ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha presentat les bases del Pacte nacional de l’Habitatge, previst per un horitzó que va del 2007 al 2016, i que és el més avançat de tots ja que està vinculat a la Llei de l’habitatge, en tramitació parlamentària, i respon a la urgència del Govern de donar resposta immediata a la demanda creixent i a les necessitats ciutadanes en aquest àmbit.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha presentat les bases del Pacte nacional per a les Infraestructures, que a més de les infraestructures físiques, inclou les energètiques, les hidràuliques, les de residus i de telecomunicacions i que està previst que es desenvolupi de forma paral•lela als plans que el Govern ha d’elaborar en aquests àmbits.