Incasòl

L'Institut Català del Sòl promou 84 habitatges protegits a Santa Coloma de Gramenet

Quaranta-sis habitatges de lloguer per a gent gran a la Pallaresa i 38 més de remodelació de barris a l'Illa Jutjats

query_builder   19 març 2007 12:00

event_note Nota de premsa

L'Institut Català del Sòl promou 84 habitatges protegits a Santa Coloma de Gramenet

Quaranta-sis habitatges de lloguer per a gent gran a la Pallaresa i 38 més de remodelació de barris a l'Illa Jutjats

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de licitació d’obres de construcció d’una promoció d’habitatges amb protecció oficial a l’avinguda de Francesc Macià, al sector de la Pallaresa de Santa Coloma de Gramenet, amb una inversió de 3,02 milions d’euros. Els licitadors poden presentar les seves ofertes fins a les 12 hores del dia 13 d’abril de 2007.

També durant aquesta setmana, l’Incasòl ha iniciat el procés de licitació d’obres per construir 38 habitatges a l’Illa Jutjats, destinats a reallotjar part dels veïns afectats per la connexió dels carrers de Valentí Escalas i de Liszt al barri del Fondo-Eix Bruc, amb una inversió de 3,79 milions d’euros.

Aquestes actuacions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures com l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, les noves promocions compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Promoció de 46 habitatges de lloguer per a gent gran al sector de la Pallaresa

Pressupost de licitació – 3,02 MEUR

Termini d’execució – 20 mesos

La promoció està situada en un solar de l’avinguda de Francesc Macià, al sector la Pallaresa de Santa Coloma de Gramenet, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Es tracta de dos edificis plurifamiliars amb planta baixa i 4 plantes pis, amb una escala cadascun i un total de 46 habitatges de lloguer assistit per a gent gran. Trenta-vuit dels habitatges tenen un dormitori i 8 en tenen dos. La seva superfície útil va dels 38 m2 als 49 m2. A la planta, s’hi construeix un local que serà adquirit per l’Ajuntament per destinar-lo a equipament públic.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Robert i Esteve Terradas.

Dades de la promoció de 38 habitatges a l’Illa Jutjats

Aquesta promoció de 38 habitatges acollirà part dels veïns afectats per les obres de connexió dels carrers de Valentí Escalas i de Liszt. Aquesta obra, que executa directament l’Incasòl, té com a objectiu reordenar tot l’espai obrint la connexió dels dos carrers, urbanitzant una nova plaça i substituint part dels edificis d’habitatges que l’ocupen per dues promocions de nova construcció.

L’obertura dels carrers de Valentí Escales i de Liszt forma part del projecte d’intervenció integral dels set barris fronterers de la serra d’en Mena, que ha rebut els ajuts provinents de la Llei de barris atorgats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. En el marc d’aquests ajuts, el solar ha estat cedit per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a l’Incasòl.

La promoció es construirà en un solar situat entre els carrers del President Companys i de Santa Rosa. Es tracta d’un edifici aïllat, distribuït en dues escales. Vint-i-set del total d’habitatges tindran tres dormitoris, 6 en tindran quatre, i 5 en tindran dos. La seva superfície útil oscil•larà entre els 90 m2 i els 53 m2. Un dels habitatges serà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A la planta baixa es construiran dos locals i a la planta soterrani, un aparcament amb 38 places.

Les instal•lacions de l’edifici inclouran una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

El projecte de la promoció ha estat redactat per l’equip d’arquitectes Bosch-Tarrús.

Barcelona, 19 de març de 2007

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia