Incasòl

L'Incasòl rehabilita el nucli històric de Navata, a l'Alt Empordà

L'Institut Català del Sòl ha iniciat el procés de licitació d'obres per renovar part del barri vell amb una inversió de 213 mil €

query_builder   2 març 2007 14:40

event_note Nota de premsa

L'Incasòl rehabilita el nucli històric de Navata, a l'Alt Empordà

L'Institut Català del Sòl ha iniciat el procés de licitació d'obres per renovar part del barri vell amb una inversió de 213 mil €

Aquesta intervenció s’inscriu en el protocol de col•laboració entre els departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.

Els interessats en executar l’obra tenen de termini fins a les 12 hores del 28 de març per presentar les seves ofertes. L’obertura de pliques tindrà lloc el dia 10 d’abril.

Navata – Rehabilitació de la plaça de la Vila, el carrer Pare Planes i el carrer Gran

Pressupost de licitació – 213.000 €

Termini d’execució – 4 mesos

L’objecte d’aquesta actuació és la rehabilitació del nucli històric de Navata, corresponent a l’àmbit de la plaça de la Vila, el carrer Gran i el carrer Pare Planes, on es preveu una nova pavimentació i reordenació dels serveis d’infraestructures. Actualment, l’asfalt  dels carrers presenta un estat molt degradat i no existeixen voreres. En aquest sentit, la intervenció proposa pavimentar de nou els carrers i la plaça,  a un mateix nivell. Els materials d’acabats seran de llosa de pedra de Sant Vicenç, a la plaça de la Vila; i formigó rentat a l’àcid, als carrers. També s’ha previst la substitució de les xarxes de sanejament i aigua, la instal•lació de la xarxa de gas per donar servei a tots els veïns i l’arranjament i millora de les xarxes de telefonia i baixa tensió.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Marc Manzano i els promotors són l’Ajuntament de Navata, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural. L’Ajuntament de Navata finançarà el 53% de l’actuació i l’Incasòl es farà càrrec del 47%.

L’origen del nucli antic de Navata va ser, probablement, l’hospital de pobres, fundat a prop del camí medieval de Figueres a Besalú, cap a la meitat del segle XIII. Aquest hospital, ja desaparegut, se situava a la plaça Major (actualment plaça de la Vila), amb l’inici del carrer de la Presó (actualment carrer del Pare Planes).

Barcelona, 2 de març de 2007

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia