Avui han començat les obres per construir el nou passeig marítim sobre les casetes de pescadors, a la zona de Ponent del port d'Arenys de Mar. Aquest projecte permetrà remodelar l'espai per a ús ciutadà, on els arenyencs podran gaudir de l'operativa del pescadors, del mar i de la Primera Platja. Ports de la Generalitat invertirà més de 232.000 euros per fer aquest passeig. Les previsions són que les obres tinguin un termini d'execució de 2 mesos i mig.

Avui han començat les obres per construir el nou passeig marítim sobre les casetes de pescadors, a la zona de Ponent del port d’Arenys de Mar. Aquest projecte permetrà remodelar l’espai per a ús ciutadà, on els arenyencs podran gaudir de l’operativa del pescadors, del mar i de la Primera Platja. Ports de la Generalitat invertirà més de 232.000 euros per fer aquest passeig. Les previsions són que les obres tinguin un termini d’execució de 2 mesos i mig.

 Descripció de les obres

 El projecte del nou passeig marítim comprèn un espai de 160 metres longitudinals a sobre les casetes de pescadors, a l’alçada de la Casa del Mar, amb l’objectiu d’obrir l’espatller als ciutadans.

 Les obres començaran amb l’arranjament del voladís de les casetes de pesca i, a més, també es millorarà el cantell del moll.

 Al terra del passeig s’hi col·locarà un paviment impermeable i lleuger que permetrà el pas dels vianants sobre els magatzems de pesca.

 Amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat del nou passeig, es construirà una rampa d’accés de 2,80 metres de longitud, adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta rampa comunicarà el port amb la Primera Platja. També es construiran unes escales perquè els vianants puguin accedir al passeig de la zona de Ponent.

A més, al llarg de tot el passeig s’hi instal·larà mobiliari urbà comprés de bancs, papereres i enllumenat.

 Pla especial

 Aquest projecte està inclòs en el Pla especial del port d’Arenys de Mar que el passat mes de desembre va rebre l’aprovació inicial per part de tots els membres del consistori arenyenc, i que la setmana passada es va presentar al ciutadans.