Les noves promocions d’habitatges es construiran als municipis d’Abrera, al Baix Llobregat; l’Hospitalet de Llobregat, al Barcelonès; Montcada i Reixac i Cerdanyola del Vallès, al Vallès Occidental; Tossa de Mar, la Selva; Santa Cristina d’Aro, al Baix Empordà; Balaguer, a la Noguera; Santa Eugènia de Berga i Vic, a Osona; i, El Pont de Vilomara, Callús i Santpedor, al Bages. Aquestes obres suposen una inversió de 38,42 milions d’euros.

Aquestes actuacions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, els nous habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Abrera – 89 habitatges a la 1a fase de Can Morral

Pressupost d’adjudicació – 6,87 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció està situada en un solar del nou sector residencial de Can Morral, promogut per l’Incasòl, que es troba a la Travessera de Can Morral, entre el carrer Olesa, el carrer Esparraguera i el carrer Jaume I. Es tracta d’una promoció de 89 habitatges distribuïts en dos edificis, un de 59 habitatges destinats a venda i l’altre de 30 habitatges destinats a lloguer. Vint-i-cinc habitatges tenen tres dormitoris, 61 en tenen dos i 3 en tenen un. La superfície útil va dels 42 m2 de l’habitatge més petit als 79 m2 del més gran. Tres dels 89 habitatges són adaptats. En la planta soterrani es construirà un aparcament de 89 places i 4 locals.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Emili Donato.

La promoció quedarà completada amb la 2a fase de Can Morral, actualment en fase de licitació, que preveu la construcció de 90 habitatges, distribuïts en tres edificis més, segons els convenis signats amb l’Ajuntament d’Abrera.  Els sis blocs conformaran dues illes de tres blocs cadascuna formant una U, amb un pati interior comú.

Els blocs tenen diferent alçària (planta baixa més 2, 3 i 4 plantes pis) per adaptar-se al desnivell del terreny.

Les instal•lacions dels edificis inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per producció d’aigua calenta sanitària.

L’Hospitalet de Llobregat – 16 habitatges a la Travessera de Collblanc, 12

Pressupost d’adjudicació –  1,62 MEUR

Termini d’execució – 13 mesos

La promoció està situada en un solar, propietat de l’Incasòl, de la Travessera de Collblanc, 12 del sector Creu Roja – Vallparda. Es tracta de la segona fase de l’obra de remodelació d’aquest barri de l’Hospitalet de Llobregat. La nova construcció consta de 16 habitatges, distribuïts en dues escales, amb planta baixa i quatre plantes pis. La meitat dels pisos tenen tres dormitoris i l’altra meitat en tenen dos. La superfície útil dels habitatges va dels 56 m2 als 72 m2. A la planta baixa hi haurà dos locals comercials.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Carles Valls i Noemí Musquera.

Montcada i Reixac – 42 habitatges al sector sud-oest/MC5 Mas Rampinyo I

Pressupost d’adjudicació – 2,62 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció està situada en un solar, propietat de l’Incasòl, que es troba al nord del municipi de Montcada i Reixac, al carrer A, cantonada amb el carrer B del sector sud-oest/MC5 de Mas Rampinyo. La nova construcció consta de 42 habitatges de lloguer per a joves, un dels quals és adaptat. Del total d’habitatges, 35 tenen un dormitori i 7 en tenen dos. La seva superfície útil va dels 39 m2 als 56 m2. L’edifici compta amb 28 places d’aparcament, una d’elles adaptada.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte José Miguel Roldan i Mercè Berengué.

En el mateix sector de Montcada i Reixac és prevista la construcció de la promoció Mas Rampinyo II, actualment en fase de licitació. Es tracta d’un altre edifici de 92 habitatges de lloguer general, que completarà l’actuació de l’Incasòl en aquesta nova zona residencial.

Cerdanyola del Vallès – 112 habitatges de lloguer per a joves al C/ Clota

Pressupost d’adjudicació –  7,19 MEUR

Termini d’execució – 19 mesos

La promoció està situada en un solar del carrer de la Clota cedit a l’Institut Català del Sòl per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Es tracta de dos edificis aïllats, un primer bloc de 59 habitatges en forma de L i un segon bloc lineal de 53 habitatges. Tots els pisos són de lloguer per a joves i tenen un dormitori. La superfície útil oscil•la entre els 38 m2 i els 43 m2. A la planta baixa es reserven 4 habitatges adaptats i també s’ha previst un equipament per a reserva d’habitatge assistencial adaptat per a 12 persones amb discapacitat psíquica. A la planta soterrani es construirà un aparcament de 71 places.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària. A més, la promoció forma part del Projecte Policity, que es desenvolupa a tres ciutats europees (Stuttgart, Torí i Cerdanyola del Vallès) amb subvenció de la Unió Europea. L’objectiu és millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat en actuacions, a gran escala, de nous desenvolupaments urbanístics o grans rehabilitacions urbanes. En aquest sentit, en la promoció de Cerdanyola del Vallès s’aplicaran materials i solucions constructives que afavoreixen l’estalvi i l’eficiència energètica, com ara una doble façana per millorar l’aïllament tèrmic i una ampliació dels gruixos dels materials aïllants. En cinc d’aquests habitatges s’instal•larà un sistema automàtic de recollida de dades per poder fer el seguiment de la rendibilitat dels nous sistemes constructius.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Jaime Pastor.

Tossa de Mar – 18 habitatges al C/ Enric Granados, 9 (Casa Zügel)

Pressupost d’adjudicació – 1,13 MEUR

Termini d’execució – 17 mesos

La promoció està situada en un solar del carrer Enric Granados, 9, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Tossa de Mar. Es tracta de la construcció d’un edifici de 18 habitatges de lloguer per a gent gran i d’un local social gestionat per l’Ajuntament  i destinat a equipament públic al servei també de la gent gran. Tots els habitatges tenen un dormitori i la seva superfície útil oscil•la entre els 35 m2 i els 38 m2. La promoció compta amb un espai lliure, que s’emplaça al costat del futur museu de la Casa Zügel.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Xavier de Càceres, Glòria Samartino i Josep Oriol.

Santa Cristina d’Aro – 40 habitatges al sector La Taulera

Pressupost d’adjudicació – 3,95 MEUR

Termini d’execució – 16 mesos

La promoció està situada en un solar del Sector La Taulera, al carrer Dr. Josep Trueta cantonada amb els carrers Pau Casals i Llibertat, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. Es tracta de la construcció de dos blocs aïllats, ubicats en dues parcel•les independents, i de règims diferents. 18 habitatges són de lloguer, amb 18 trasters i 18 places d’aparcament a la planta soterrani i 22 habitatges són de venda, amb 22 trasters i 22 aparcaments també a la planta soterrani. Dos dels 40 habitatges són adaptats. A més, a cada bloc hi haurà dos locals comercials. La superfície útil dels habitatges va dels 52 m2 de l’habitatge més petit als 77 m2 del més gran.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Manuel Sánchez.

Balaguer – 22 habitatges de lloguer a la pl. de la Reguereta

Pressupost d’adjudicació – 1,65 MEUR

Termini d’execució – 19 mesos

La promoció està situada en un solar, propietat de l’Incasòl, que es troba entre el carrer Francesc Borràs i la plaça de la Reguereta. Es tracta d’una promoció de 22 habitatges, distribuïts en dos blocs de forma irregular, que comparteixen escala. Tots els habitatges són de lloguer, 12 tenen dos dormitoris i 10 en tenen un. La superfície útil va dels 39 m2 de l’habitatge més petit als 55 m2 del més gran.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Salvador Giné i Manel Castellnou.

Actualment, s’està executant una primera fase de l’actuació que consisteix en l’enderroc selectiu d’elements existents i treballs arqueològics.

Santa Eugènia de Berga - 18 habitatges de venda al C/Clota

Vic – 63 habitatges de lloguer per a gent gran al sector Nadal

Pressupost d’adjudicació - 5,99 MEUR

Termini d’execució - 22  mesos

Es tracta de dues promocions situades a la comarca d’Osona que per la seva proximitat s’ha optat per licitar-les conjuntament.

Santa Eugènia de Berga

La promoció està situada en la confluència entre el carrer A i el carrer Diputació, dins l’àrea del Pla parcial el català, en un solar cedit per l’Ajuntament. Es tracta d’un bloc de 18 habitatges de venda distribuïts en 2 escales. Hi ha 18 places d’aparcament semi exteriors (cobertes). Dos dels habitatges tenen 4 dormitoris, 15 habitatges en tenen 3 i 1 habitatge en té dos. La superfície útil va dels 66 m2 del més petit als 89 m2 del més gran.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Manuel Bailó i Rosa Rull.

 Vic

La promoció està situada al C/ Esbart de Vic,15 i carrer del Nadal, 16 del sector El Nadal en un terreny cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Vic. Es tracta d’un edifici d’habitatges de planta soterrani, planta baixa més dos i tres plantes pis de 63 habitatges de lloguer per a gent gran dels quals 2 són adaptats. Una escala, de planta baixa més 3 plantes pis, disposa de 35 habitatges i l’altra escala, de dues plantes pis, té 28 habitatges. Hi ha un local a la planta baixa i 68 places d’aparcament de les quals 2 són adaptades. La promoció té 56 habitatges d’un dormitori i 7 habitatges de dos i la seva superfície útil va dels 42 m2 del més petit als 64 m2 del més gran.

L’obra es basa en un projecte de TMA Arquitectura.

Aquesta promoció queda completada amb la construcció d’un equipament per a gent gran que promou la Fundació de l’Hospital de la Santa Creu que presideix l’alcalde de Vic. Es tracta d’una residència i centre de dia amb capacitat per atendre 145 persones. L’edifici ha estat dissenyat pel mateix equip d’arquitectes que han projectat els habitatges i conformaran una nova illa urbanitzada amb un pati interior que uneix els dos edificis i es destinarà a ús públic.

El Pont de Vilomara – 44 habitatges de venda al C/ Sant Jaume

Callús – 16 habitatges de lloguer per a gent gran i construcció d’un CAP al C/ Francesc Macià

Santpedor – 15 habitatges de lloguer per a joves al C/ Ample

Pressupost d’adjudicació – 7,40 MEUR

Termini d’execució – 22 mesos

Es tracta de tres promocions situades a la comarca del Bages que per la seva proximitat s’ha optat per licitar-les conjuntament.

El Pont de Vilomara

La promoció està situada entre els carrers de Sant Jaume, Sant Jeroni i Arquitecte Gaudí en un solar cedit a l’Incasòl pel Departament de Medi Ambient i Habitatge. Es tracta d’una promoció de 44 habitatges de venda distribuïts en tres blocs lineals independents, amb dues escales cadascun. Dels 44 habitatges, 24 tenen tres dormitoris i 20 en tenen dos. La superfície útil oscil•la entre els 53 m2 i els 74 m2. Dos dels 44 habitatges són adaptats. A la planta baixa hi ha dos locals i a la planta soterrani es construeix un aparcament de 66 places. Amb aquesta actuació també s’urbanitza un pati interior d’ús públic, un nou carrer i una plaça.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte del Blancafort – Reus, SCP.

Prèviament, s’ha executat una primera fase de l’actuació que consisteix en l’enderroc selectiu de les edificacions existents als terrenys.

Callús

La promoció està situada al carrer Francesc Macià, cantonada amb la carretera C-1410, en un solar cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Callús. Es tracta d’un edifici aïllat de 16 habitatges de lloguer per a gent gran. Catorze dels habitatges tenen un dormitori i 2 en tenen dos. La superfície útil oscil•la entre els 37 m2 i els 47 m2. L’actuació inclou la construcció d’un Centre d’Assistència Primària i un local sense distribució per a la seva futura ampliació a la planta baixa, així com la urbanització de la parcel•la amb places d’aparcament exteriors.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Jaume Sanmartí.

Aquesta promoció està situada al costat d’un equipament per a gent gran promogut per l’Ajuntament de Callús.

Santpedor

La promoció està situada entre el carrer Ample, el carrer Sant Pere i el carrer Sant Prim, en un solar cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Santpedor. Es tracta d’un edifici de 15 habitatges de lloguer per a joves. Deu dels habitatges tenen un dormitori i 5 en tenen dos, amb una superfície útil d’entre 37 m2 i 46 m2. La promoció compta amb 9 places d’aparcament per a cotxes i 6 places per a motos. A més, a la planta baixa es preveu un local comercial que es cedirà a l’Ajuntament.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària i de suport a la calefacció.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Xavier Sans.

Aquesta promoció s’adjudica juntament amb l’enderroc previ d’unes edificacions existents als terrenys. Es tracta de dues parts diferenciades, la principal és una nau i la secundària, un antic edifici d’habitatges. L’empresa adjudicatària és l’encarregada d’executar l’enderroc previ a la construcció dels nous habitatges.

Barcelona, 8 de març de 2007