Les noves promocions d’habitatges es construiran als municipis de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental; i d’Abrera, al Baix Llobregat. Les obres suposen una inversió d’15,97 milions d’euros.

Aquestes actuacions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, els nous habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Montcada i Reixac – 92 habitatges al sector de Mas Rampinyo II

Pressupost d’adjudicació – 9,47 MEUR

Termini d’execució – 14 mesos

La promoció se situa en un solar, propietat de l’Incasòl, que és al nord del municipi de Montcada i Reixac, a la cruïlla dels carrers B-2 i A-4 del sector de Mas Rampinyo. La nova construcció consta de 92 habitatges de lloguer, 8 dels quals són adaptats. Del total d’habitatges, 4 tenen quatre dormitoris, 25 en tenen tres, 42 en tenen dos i 21 en tenen un. La superfície útil dels pisos oscil·la entre els 38 m2 i els 84 m2. L’edifici compta amb 239 places d’aparcament i 7 locals. Un dels locals es destina a centre comercial, el qual té assignades 122 places d’aparcament situades a la planta soterrània -2. La resta de places es disposen a la planta soterrània -1 i són de lloguer.

Les instal·lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Enric Massip-Bosch.

En el mateix sector de Montcada i Reixac es preveu la construcció de la promoció Mas Rampinyo I, que va ser adjudicada el passat mes de març. Es tracta d’un altre edifici de 42 habitatges de lloguer per a joves, que completa l’actuació de l’Incasòl en aquesta nova zona residencial.

Abrera – 90 habitatges a la 2a fase de Can Morral

Pressupost d’adjudicació – 6,50 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció se situa en un solar del nou sector residencial de Can Morral, promogut per l’Incasòl, que es troba entre la travessera de Can Morral, el carrer d’Olesa i el carrer d’Esparreguera. Es tracta de 90 habitatges de compravenda i de lloguer, distribuïts en un bloc plurifamiliar. 56 habitatges tenen tres dormitoris i 34 en tenen dos. Dels 90 habitatges, 4 són adaptats. La superfície útil va dels 51 m2 del pis més petit als 67 m2 del més gran. A la planta soterrània es construirà un aparcament de 90 places.

Les instal·lacions dels edificis inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal·lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra de la 2a fase de Can Morral es basa en un projecte de l’oficina d’arquitectes International Development.

La promoció completa la 1a fase de Can Morral, adjudicada el passat mes de març, que preveu la construcció de 89 habitatges més, segons els convenis signats amb l’Ajuntament d’Abrera. Tots els blocs conformaran una illa amb forma d’U, amb un pati interior comú.

Barcelona, 7 de maig de 2007