Les noves promocions d’habitatges es construiran als municipis de Figueres, a l’Alt Empordà; Llagostera, al Gironès; Santa Margarida i els Monjos, a l’Alt Penedès; i Sant Carles de la Ràpita, al Montsià. Aquestes obres suposen una inversió d’11,26 milions d’euros.

Aquestes actuacions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, els nous habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Figueres – 45 habitatges al sector Fages de Climent B

Pressupost d’adjudicació – 3,54 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció està situada en un solar del carrer de València, a la cantonada amb el carrer de Navata del sector Fages de Climent B, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Figueres. Es tracta d’un edifici aïllat de 45 habitatges de lloguer general, un dels quals és adaptat. Tots els habitatges tenen dos dormitoris i la seva superfície útil oscil•la entre els 56 m2 i els 66 m2. A la planta soterrani es construeix un aparcament amb 45 places, una de les quals també és adaptada.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de Parramón i Tahull arquitectes SCP.

A més d’aquesta promoció, l’Institut Català del Sòl té en fase de licitació una segona promoció de 32 habitatges de lloguer per a gent gran al mateix sector Fages de Climent B.

Llagostera – 21 habitatges al sector Can Ganix

Pressupost d’adjudicació – 1,78 MEUR

Termini d’execució – 15 mesos

La promoció està situada en un solar que es troba entre els carrers del Roser, Isabel Vila, i la República, del sector Can Ganix, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Llagostera. Es tracta d’un bloc de 21 habitatges, un dels quals és adaptat. Tots els habitatges són de venda i la seva superfície útil va dels 46 m2 als 75 m2. Dels 21 pisos, 11 tenen tres dormitoris i 10 en tenen dos. L’edifici comptarà amb un aparcament de 21 places, una de les quals també és adaptada.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecta Elena Pérez.

Santa Margarida i els Monjos – 40 habitatges per a gent gran al Pla d’en Mercat

Pressupost d’adjudicació – 3,14 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció està situada en un solar del carrer de Santa Margarida del Pla d’en Mercat, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. Es tracta d’un bloc aïllat de 40 habitatges de lloguer per a gent gran. Dels 40 habitatges, 33 tenen un dormitori i 7 en tenen dos. La superfície útil dels pisos oscil•la entre els 43 m2 i els 55 m2. L’edifici compta amb un aparcament de 33 places a la planta soterrani. A la planta baixa hi haurà un local comunitari i un centre cívic que se cediran a l’Ajuntament per tal d’ubicar-hi un equipament públic vinculat a la gent gran.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de Roselló-Sangenís arquitectes SCP.

Sant Carles de la Ràpita – 15 habitatges al C/ Sant Sebastià i 17 habitatges     al C/ Aragó del sector Aiguassera

Pressupost d’adjudicació – 2,80 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

L’Incasòl inicia el procés de licitació conjunta de dues promocions a Sant Carles de la Ràpita amb un total de 32 habitatges.

15 habitatges al carrer de Sant Sebastià

La promoció està situada en un solar del carrer de Sant Sebastià, a la cantonada amb el carrer de Sant Joaquim, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita. Es tracta d’un edifici de 15 habitatges, 15 places d’aparcament i 15 trasters. Tots els habitatges són de venda, 12 dels quals tenen tres dormitoris i 3 en tenen dos. La superfície útil dels pisos va dels 60 m2 del més petit als 75 m2 del més gran. Les places d’aparcament i els trasters estan situats a la planta baixa.

17 habitatges al carrer d’Aragó del sector Aiguassera

La promoció està situada en un solar del carrer d’Aragó, a la cantonada amb el carrer de l’Arxiu de Simancas, del sector Aiguasserra, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita. Es tracta d’un edifici de 17 habitatges, 17 places d’aparcament i 17 trasters. Tots els habitatges són de venda, 16 dels quals tenen tres dormitoris i 1 en té dos. La superfície útil dels habitatges oscil•la entre els 66 m2 i els 89 m2. Les places d’aparcament i els trasters estan situats a la planta soterrani.

Les instal•lacions dels dos edificis inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra de les dues promocions es basa en un projecte dels arquitectes Sandra Garcia-Prieto, Pau Tur i Blanca Rodil.

Barcelona, 3 d’abril de 2007