Les noves promocions d’habitatges es construiran als municipis de Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès; i de Figueres, a l’Alt Empordà. Les obres suposen una inversió de 5,60 milions d’euros.

Aquestes actuacions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, els nous habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Santa Coloma de Gramenet – 38 habitatges a l’Illa Jutjats

Pressupost d’adjudicació – 3,50 MEUR

Termini d’execució – 17 mesos

La promoció es construirà en el solar situat entre els carrers del President Companys i de Santa Rosa, cedit per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a l’Incasòl. Es tracta d’un edifici aïllat de 38 habitatges, destinats a remodelació de barris i distribuïts en dues escales. Vint-i-set del total d’habitatges tindran tres dormitoris, 6 en tindran quatre, i 5 en tindran dos. La seva superfície útil oscil·larà entre els 90 m2 i els 53 m2. Un dels habitatges serà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A la planta baixa es construiran dos locals i a la planta soterrani un aparcament amb 38 places.

Les instal·lacions de l’edifici inclouran una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

El projecte de la promoció ha estat redactat per l’equip d’arquitectes Bosch-Tarrús.

L’obertura del carrer de Valentí Escales i de Liszt forma part del projecte d’intervenció integral dels set barris fronterers de la serra d’en Mena, que ha rebut els ajuts provinents de la Llei de barris atorgats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. L’obra, que executarà directament l’Incasòl, té com a objectiu reordenar tot l’espai obrint la connexió dels dos carrers, urbanitzant una nova plaça i substituint part dels edificis d’habitatges que l’ocupen per dues promocions de nova construcció.

Figueres – 32 habitatges al sector Fages de Climent B (1a fase)

Pressupost de licitació – 2,10 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció està situada en un solar del carrer Carles Fages, al sector Fages de Climent B, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Figueres. Es tracta d’un edifici aïllat de 32 habitatges destinats a lloguer per a gent gran i distribuïts en planta baixa i dues plantes pis. Tots els habitatges tenen un dormitori i la seva superfície útil oscil·la entre els 42 m2 i els 48 m2. A la planta soterrani es construeix un aparcament de 17 places. El preu del lloguer d’aquests habitatges oscil·larà aproximadament entre els 188,85 € i els 214,56 € mensuals, tenint en compte que es tracta de rendes provisionals que serien aplicables si la promoció s’adjudiqués actualment.

Les instal·lacions de l’edifici inclouen plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Albert Vitaller.

Aquest edifici, destinat a lloguer per a gent gran, completa una altra promoció de 45 habitatges de lloguer general que l’Incasòl va adjudicar el mes passat en aquest mateix sector residencial, al carrer València, cantonada amb el carrer Navata.

A més, l’Institut està construint un altre edifici de 42 habitatges protegits per a gent gran al sector Rec Susanna de Figueres, de manera que el municipi ja té 74 pisos destinats a persones més grans de 65 anys.

Barcelona, 16 de maig de 2007