El port de Palamós ha rebut avui novament el creuer Seabourn Legend amb 203 passatgers i 162 tripulants a bord. L'escala d'aquest vaixell és la segona de la temporada de creuers turístics 2007. Enguany, l'activitat de creuers de l'enclavament empordanès preveu batre nous rècords amb 31 escales i més de 22.300 passatgers. L'estada del Seabourn Legend referma l'arribada de creuers de luxe a Palamós.

L’arribada del Seabourn Legend, que porta a bord 203 passatgers majoritàriament nord-americans, britànics i alemanys i 162 tripulants, ha estat la segona de la temporada de creuers 2007. Aquesta estada permetrà als passatgers visitar diferents llocs de les comarques gironines, fer un recorregut per Girona, visitar el museu Dalí a Figueres, les poblacions medievals de Peratallada i la Bisbal d’Empordà, anar de compres per Palamós, gaudir de la gastronomia de la Costa Brava i de les seves platges.

 Palamós es consolida un any més com a port escala de creuers dins l’arc mediterrani, atès que disposa d’infraestructures, serveis i mesures de seguretat adequades per competir en aquest mercat internacional. Enguany, es preveuen batre nous rècords amb 31 escales i més de 22.300 passatgers, incrementant un 85% els visitants i un 72% les escales de creuer respecte al 2006. Així, l’activitat de creuers aporta un fort impuls turístic i dinamitza el municipi i el seu entorn.

El pròxim creuer, que arribarà el 6 de maig, és el Wind Star, un vaixell que escalarà per primera vegada al port de Palamós. Aquest mes de maig es preveu rebre el major nombre de creuers de la temporada 2007, atès que hi haurà un total de sis escales que, a més del Wind Star, seran Adriana, Sea Cloud II, Thomson Spirit, Seadream I, i el Thomson Destiny.

Futura estació marítima

Ports de la Generalitat preveu treure a licitació, abans de l’estiu, el projecte constructiu de la futura estació marítima al moll Comercial de Palamós. Una obra que començaria abans de finals d’any i que suposarà una inversió pública de 300.000 euros. Amb aquesta instal·lació es pretén impulsar l’activitat de creuers i donar un major servei als usuaris.

Seabourn Legend

El Seabourn Legend, que pertany a la naviliera Seabourn Cruises Line, ha arribat al port a les 8.00 hores procedent de Barcelona, farà escala deu hores al moll de Ponent de Palamós, i salparà a les 18.00 hores amb destinació a Port Vendres.

Aquest creuer té una eslora de 135 metres i un calat de 5,3 metres. Unes mides que li permeten accedir a ports exclusius de diferents punts del món. Aquest creuer de luxe està orientat a clients que busquen un ambient, serveis i una restauració òptims, així, disposa de totes les comoditats per als creueristes, una biblioteca, restaurants, piscina, jacuzzis, zona de fitness i àmplies zones d’oci.