L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de licitació per adjudicar les obres de 32 habitatges amb protecció oficial al sector Fages de Climent B de Figueres, amb un pressupost de 2,15 milions d’euros. Aquesta promoció, destinada a lloguer per a gent gran, completa una altra promoció de 45 habitatges de lloguer general que l’Incasòl té actualment en fase de licitació en aquest mateix sector residencial.

A més, l’Institut està construint un altre edifici de 42 habitatges protegits per a gent gran al sector Rec Susanna de Figueres, de manera que el municipi ja té 74 pisos destinats a persones més grans de 65 anys.

Aquestes actuacions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, les noves promocions compliran amb els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència establerts en el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Promoció de 32 habitatges al sector Fages de Climent B (1a fase)

Pressupost de licitació – 2,15 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció està situada en un solar del carrer Carles Fages, al sector Fages de Climent B, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Figueres. Es tracta d’un edifici aïllat de 32 habitatges, distribuïts en planta baixa i dues plantes pis. Tots els habitatges tenen un dormitori i la seva superfície útil oscil•la entre els 43 m2 i els 48 m2. A la planta soterrani es construeix un aparcament de 17 places.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Albert Vitaller.

Els licitadors poden presentar les seves ofertes fins a les 12 hores del dia 13 d’abril de 2007.

A més d’aquesta promoció, l’Institut Català del Sòl té en fase de licitació una altra promoció de 45 habitatges de lloguer general al mateix sector Fages de Climent B, al carrer València, cantonada amb el carrer Navata. Tots els habitatges tenen dos dormitoris i la seva superfície útil oscil•la entre els 56 m2 i els 66 m2. En planta soterrani es construeix un aparcament amb 45 places. Aquesta promoció compta amb un pis i una plaça d’aparcament adaptats.

L’obra es basa en un projecte de Parramón i Tahull arquitectes SCP i té un pressupost de 3,75 milions d’euros.

Dades de la promoció de 42 habitatges al sector Rec Susanna 

D’altra banda, l’Institut va adjudicar el passat mes de desembre les obres per construir una promoció de 42 habitatges, també per a gent gran, al sector Rec Susanna.

 La promoció es construeix en un solar situat entre els carrers de Pere III i d’Alexandre Deulofeu del sector Rec Susanna, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Figueres, amb un pressupost de 2,76 milions d’euros i un termini d’execució de 19 mesos.

Els 42 habitatges estan distribuïts en dos edificis plurifamiliars. Cada edifici compta amb 21 habitatges de lloguer per a gent gran, un local en planta baixa, 12 places d’aparcament en planta soterrani i 9 places exteriors. Els locals comercials seran adquirits per l’Ajuntament. Tots els habitatges tenen un sol dormitori i la superfície útil mitjana és de 43 m2.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Albert Artigas.

Barcelona, 19 de març de 2007