L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de licitació d’obres de construcció d’una promoció d’habitatges amb protecció oficial a l’Illa Jutjats de Santa Coloma de Gramenet, amb una inversió de 3,79 milions d’euros. Els licitadors poden presentar les seves ofertes fins a les 12 hores del dia 10 d’abril de 2007.

Aquesta promoció de 38 habitatges acollirà part dels veïns afectats per les obres de connexió dels carrers de Valentí Escalas i de Liszt. Aquesta obra, que executa directament l’Incasòl, té com a objectiu reordenar tot l’espai obrint la connexió dels dos carrers, urbanitzant una nova plaça i substituint part dels edificis d’habitatges que l’ocupen per dues promocions de nova construcció.

L’obertura del carrer Valentí Escales Liszt forma part del projecte d’intervenció integral dels set barris fronterers de la serra d’en Mena que ha rebut els ajuts provinents de la Llei de Barris atorgats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. En el marc d’aquests ajuts, el solar ha estat cedit per l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a l’Incasòl.

A més, l’actuació s’inscriu dins el Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, els nous habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Dades de la promoció

Pressupost de licitació – 3,79 MEUR

Termini d’execució – 18 mesos

La promoció es construirà en un solar situat entre els carrers del President Companys i de Santa Rosa.

Es tracta d’un edifici aïllat de 38 habitatges, distribuïts en dues escales. Vint-i-set del total d’habitatges tindran tres dormitoris, 6 en tindran quatre, i 5 en tindran dos. La seva superfície útil oscil•larà entre els 90 m2 i els 53 m2. Un dels habitatges serà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A la planta baixa es construiran dos locals i a la planta soterrani, un aparcament amb 38 places.

Les instal•lacions de l’edifici inclouran una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

El projecte de la promoció ha estat redactat per l’equip d’arquitectes Bosch-Tarrús.

Barcelona, 12 de març de 2007