L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de licitació d’obres de construcció d’una promoció d’habitatges amb protecció oficial al barri vell de Sort, amb una inversió de 2,17 milions d’euros. Els licitadors poden presentar les seves ofertes fins a les 12 hores del dia 30 de maig de 2007.

Aquesta actuació s’inscriu dins el Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, els nous habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Dades de la promoció

Pressupost de licitació – 2,17 MEUR

Termini d’execució – 20 mesos

La promoció se situa en un solar del carrer del Raval, propietat de l’Incasòl. Es tracta de dos edificis plurifamiliars de 6 i 8 habitatges, respectivament, destinats a la compravenda, en règim de preu concertat. Dels 14 pisos, 11 tenen dos dormitoris, 1 en té tres, 1 en té quatre i 1 en té un; i la seva superfície útil va dels 43 m2 del més petit als 89 m2 del més gran. A la planta baixa de l’edifici de 6 habitatges es construeix un traster i dos locals comercials.

Les instal·lacions de l’edifici inclouran una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecta Elisabet Claró.

Barcelona, 4 de maig de 2007