Incasòl

L'Incasòl rehabilita el Castell de Barbens, al Pla d'Urgell

L'Institut Català del Sòl ha iniciat el procés de licitació d'obres per recuperar la Casa Consistorial de Barbens, amb una inversió de 120.000 €

query_builder   12 març 2007 12:30

event_note Nota de premsa

L'Incasòl rehabilita el Castell de Barbens, al Pla d'Urgell

L'Institut Català del Sòl ha iniciat el procés de licitació d'obres per recuperar la Casa Consistorial de Barbens, amb una inversió de 120.000 €

Aquesta intervenció s’inscriu en el protocol de col•laboració entre els departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, que té per objectiu frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.

Els interessats a executar l’obra tenen de termini fins al 10 d’abril per presentar les seves ofertes. L’obertura de pliques tindrà lloc el dia 17 d’abril.

Barbens – Rehabilitació de la Casa Consistorial (Castell de Barbens) (3a fase)

Pressupost de licitació – 120.204 €

Termini d’execució – 4 mesos

La intervenció proposa la reforma i rehabilitació de les dependències de la planta baixa i la façana principal del castell de Barbens. L’actuació convertirà la planta baixa en una sala d’usos múltiples. Actualment, la planta baixa és un espai amb estructura d’arcs diafragmàtics i compartimentat amb envans. La façana, de pedra natural, té dues finestres a la planta baixa que no són de l’edifici original. L’obra preveu enderrocar elements interiors i substituir el paviment amb peces de pedra natural de Sant Vicenç. Es reforçaran els arcs i es restauraran tres finestres. També se substituiran les portes i es pintarà la façana de l’edifici.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Ramon Batalla i l’enginyer David Palou. Els promotors són l’Ajuntament de Barbens, la Direcció General de Patrimoni Cultural, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge, i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural. L’Ajuntament de Barbens i l’Incasòl finançaran l’actuació a parts iguals.

El castell de Barbens, catalogat com a bé cultural d’interès nacional, és actualment la seu de l’Ajuntament i té una estructura de casa monumental. La singularitat i l’aspecte defensiu, els rep d’una torre quadrangular de la cantonada nord-oriental. Es tracta d’una construcció de planta rectangular, amb coberta a doble vessant, per sobre de la qual destaca una torre de teulada piramidal.

El castell o comanda de Barbens és un casal residencial fortificat dels templers, que es va aixecar el segle XV i que ja havia estat restaurat el 1733.

Barcelona, 12 de març de 2007

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia