L'Institut Català del Sòl ha iniciat el procés de licitació d'obres per renovar part dels barris vells de Santa Cristina d'Aro, al Baix Empordà, i de Peralada, a l'Alt Empordà

Aquestes intervencions responen a l’objectiu de la Generalitat de frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.

Les persones interessades a executar l’obra tenen de termini fins a les 12 hores del 5 de març per presentar les seves ofertes. L’obertura de pliques tindrà lloc el dia 14 de març.

Ordenació conjunta i enjardinament de les places de la Bella Pedra i president Irla – Santa Cristina d’Aro

Pressupost de licitació –  910.688 €

Termini d’execució – 12 mesos

L’obra proposa la renovació del paviment i els elements que conformen la plaça de la Bella Pedra i la plaça del president Irla, i millorar-ne l’ús de les zones verdes.

L’Incasòl promou la intervenció conjunta als dos espais públics amb un disseny i materials similars a fi de garantir-ne la funcionalitat i la coherència estètica. A totes dues places es canviarà el paviment, s’instal•laran zones de jocs infantils i juvenils, i es construiran dues pèrgoles d’ombreig a les àrees destinades a descans. A més, a la plaça de la Bella Pedra és prevista una zona humida amb la instal•lació d’una font d’aigua que crearà una petita bassa.

El projecte també preveu executar noves instal•lacions de reg, enllumenat públic, clavegueram i xarxa d’aigua potable.

L’obra es basa en un projecte de l’oficina Aspecte, enginyeria, SL, i els promotors són l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i l’Institut Català del Sòl. L’Incasòl finançarà el 95% de l’actuació i l’Ajuntament se’n farà càrrec del 5% restant.

Remodelació del carrer de Vilella – Peralada

Pressupost de licitació – 150.000 €

Termini d’execució – 3 mesos

L’obra es concentra en la remodelació del carrer de Vilella, entre el carrer de l’Hospital i el de Sant Bernat. Aquest tram es troba molt deteriorat, i també les línies aèries, tant del cablejat elèctric com del telefònic. El projecte preveu pavimentar de nou la zona afectada amb material rígid, seguint  les diferents actuacions realitzades als carrers del centre, perquè quedi totalment integrada a l’entorn, bo i respectant les amplades entre les façanes existents. Els eixamplaments del carrer formaran petites places enrajolades amb granit. A més, s’hi col•locaran bancs de fusta, papereres i arbres. També es renovaran les xarxes d’enllumenat, telefonia, aigua potable i evacuació d’aigües pluvials i residuals.

L’actuació es basa en un projecte de l’arquitecte Martí Corominas i els promotors són l’Ajuntament de Peralada, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural. L’Ajuntament de Peralada i l’Incasòl finançaran l’obra a parts iguals.