La Generalitat ha adjudicat, per mitjà de l’empresa pública GISA, diverses obres per un import de 70 MEUR en matèria de carreteres i de transport. D’entre aquestes, cal remarcar el soterrament de la ronda Nord de Granollers i de la línia d’FGC a Pallejà (2a fase). D’altra banda, s’han adjudicat diverses obres de millora en centres educatius, sanitaris, judicials i esportius per un import de 104 MEUR. El conjunt d’actuacions suposa una inversió total de 174 MEUR
Pel que fa als projectes de millora de la xarxa viària catalana, cal assenyalar la segona fase del soterrament de la ronda Nord de Granollers al seu pas pel barri de Can Calet i les millores a la C-14 entre Tàrrega i Ciutadilla, a la GI-533 entre Girona i Santa Coloma de Farners, a la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Sant Vicenç de Castellet i a la C-242 entre Alforja i les Borges del Camp, entre altres. També cal remarcar la construcció d’una nova carretera d’accés a Teià des de l’N-II.

Pel que fa a transports, s’han adjudicat dos projectes per impulsar la línia d’FGC Llobregat-Anoia, el metro del Baix Llobregat, com són les obres de soterrament de la segona fase de la línia d’FGC a Pallejà amb una inversió de 16 MEUR i les de supressió de dos passos a nivell d’aquesta mateixa línia a Masquefa, adjudicats per un import d’1 MEUR.

Així, s’han adjudicat les obres de remodelació d’un edifici de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona per un valor de 22 MEUR. Així mateix, s’han adjudicat les obres del poliesportiu de la nova ciutat esportiva de Blanes per un import de 18,8 MEUR. Pel que fa a equipaments educatius, la inversió és de més de 18 MEUR. En aquest sentit, la Generalitat ha impulsat l’ampliació del CEIP Sant Jordi de l’Ametlla de Mar, de l’IES Domènec Perramon d’Arenys de Munt, del CEIP Guerau de Liost a les Franqueses del Vallès,del CEIP Abat Marcet, de Terrassa, del CEIP de Segur de Calafell, de l’IES Pompeu Fabra de Martorell i del CEIP Daniel Magrané de Tortosa, entre altres obres.

Més informació aquí