Els treballs de renovació interrompran el servei de trens entre Balaguer i La Pobla de Segur a partir del proper dilluns 18 de juliol i fins a final d’any

La renovació d’aquest tram de via, de 62 quilòmetres de longitud, té per objectiu disposar d’un carril UIC-54 que es pugui soldar (característica marcada pel conjunt de normatives de l’Union Internationale des Chemins de Fer per a aquest tipus de via) i de travesses de formigó que permetran mantenir la via sense deformacions. FGC va utilitzar el mateix criteri per a la renovació de la línia Martorell-Igualada entre les anys 1994 i 1997, que partia d’una situació molt similar a la de la línia de La Pobla de Segur. Aquest sistema permet una millora considerable de la seguretat i de la velocitat comercial, reduint el temps de viatge de les 2 hores actuals a 1 hora i 40 minuts, amb uns costos de manteniment molt baixos.

Aquesta és la primera actuació per renovar la línia des del seu traspàs al Govern de la Generalitat el passat 31 de desembre de 2004. La durada de les obres, que seran paral•leles a d’altres actuacions, principalment en ponts, túnels, edificis i passos a nivell, serà d’aproximadament sis mesos.

Servei substitutori per carretera

La realització d’aquests treballs obligarà a aturar el servei de trens entre Balaguer i La Pobla de Segur a partir del dilluns 18 de juliol i durant sis mesos, per la qual cosa s’ha previst un servei substitutori d’autobús entre ambdues poblacions. El servei ofert serà de 3 autobusos per dia i sentit, alguns dels quals perllongaran el seu recorregut fins a Sort.

Pel què fa al tram entre Lleida i Balaguer, amb l’objectiu d’optimitzar el material mòbil i el personal disponible que no circulin en el tram anterior, s’oferirà un servei millorat amb 7 trens per dia i sentit en dies feiners, enlloc dels tres que circulen actualment, i 6 trens per dia i sentit els caps de setmana i festius.

Els horaris i les tarifes del servei de trens entre Lleida i Balaguer i del servei d’autobusos entre Balaguer i La Pobla de Segur es podran consultar a les vitrines de les estacions de Lleida, Balaguer, Tremp i La Pobla de Segur, així com a la pàgina web www.fgc.net i al telèfon d’informació 93 205 15 15.