CIMALSA ha signat contractes amb quatre empreses que han decidit instal·lar-se a LOGIS Empordà. Aquestes empreses ocuparan un total de 22.000 m2 del centre.

Logis Empordà ha donat un pas important pel seu desenvolupament després que quatre empreses del sector de la logística i dels vehicles industrials han decidit ja instal·lar-se en aquest centre. Aquestes empreses han valorat especialment la ubicació i connexions de LOGIS Empordà, l’adequació de la urbanització als usos vinculats al transport i logística així com el potencial intermodal d’aquesta zona.

Les empreses són:

Comercial Aduanera Llorente S.A.

Parboma SL Boadella

Vallsmadella S.L.

Grues i Volquets Miquel S.L.

Comercial Aduanera Llorente és una empresa transitària especialitzada en transport internacional de mercaderies, ubicada a la Jonquera. L’empresa preveu construir una nau de 6.000 m2 en dues fases per destinar-la de dipòsit duaner, grupatge intermodal i a central d’emmagatzematge, logística i distribució. Les altres tres es dediquen al sector dels vehicles industrials i disposaran de parcel·les contigües que comportaran un gran centre destinat a l’emmagatzematge de components, reparació i comercialització de camions, grues, bolquets i maquinaria d’obra pública.

La més gran plataforma transfronterera d’Espanya

LOGIS Empordà està situada al municipi del Far d’Empordà, a 5 Km de Figueres i a 25 Km de la frontera francesa. Les seves dimensions i proximitat a França fan de LOGIS Empordà la més gran plataforma logística transfronterera d’Espanya amb 727.839 m2 totals, dels quals 522.470 m2 estaran destinats a usos logístics i complementaris.

31,1 MEUR d’inversió total prevista

LOGIS Empordà comportarà una inversió de 31,1 MEUR que es desenvoluparà en quatre fases. Les inversions previstes en la primera fase ascendeixen a 6,6 MEUR, dels quals ja estan executades obres d’urbanització, amb un import de 4,9 MEUR. Les subsegüents fases s’aniran executant fins al 2011.

Aquestes xifres situen LOGIS Empordà com la major inversió en infraestructura logística de les comarques de Girona i una de les més importants de Catalunya. Plataforma ferroviària en estudi CIMALSA, juntament amb IFERCAT (titular de les infraestructures ferroviàries de la Generalitat), el Port de Barcelona i la Cambra de Comerç de Girona estan realitzant un estudi de viabilitat de la plataforma ferroviària d’El Far d’Empordà. Aquesta plataforma ferroviària intermodal ha estat inclosa en el Pla d’infraestructures del transport de Catalunya com una de les set plataformes logístiques i terminals ferroviàries d’interès estratègic per a Catalunya.