Delta Air Lines: 32 nous seients per cada vol diari a Atlanta, que suposen 960 noves places mensuals en cada sentit

Aerolíneas Argentinas: un nou vol setmanal amb 247 seients; prop d'un miler de places en cada sentit al mes

Singapore Airlines: la posada en marxa d'un nou vol setmanal comportarà 1.112 noves places al mes d'anada i de tornada

Emirates Sky Cargo: un avió de major càrrega permetrà incrementar la capacitat de transport en 300 tones per sentit cada mes

Les companyies aèries Delta Air Lines, Aerolíneas Argentinas, Singapore Airlines i Emirates Sky Cargo, que han posat en marxa nous vols intercontinentals des de l’aeroport de Barcelona durant els últims anys, han anunciat l’ampliació dels serveis que ofereixen. En conjunt, aquesta mesura es traduirà en l’increment de 3.000 seients i de 300 tones de càrrega en vols intercontinentals cada mes i en cada sentit. D’aquesta manera, l’oferta augmentarà en 6.000 seients i 600 tones de càrrega mensuals.

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA) valora aquest anunci com una mostra de la consolidació de les actuals rutes intercontinentals de Barcelona. L’increment de l’oferta d’aquestes companyies permet reforçar les connexions internacionals des de Barcelona i l’accés a mercats tan significatius com els EUA, Argentina, Singapur i el sud-est asiàtic, i Dubai i els Emirats Àrabs. Així mateix, pot afavorir l’obertura de noves rutes intercontinentals, principal objectiu del CDRA.

Més seients cap a Atlanta

Delta Air Lines, la primera companyia aèria de vols transcontinentals que ofereix de forma ininterrompuda vols directes als EUA des de 1992 a Barcelona, augmentarà a partir del maig l’oferta de seients en el seu vol diari a Atlanta. El canvi de versió de l’aparell B-767 que la companyia utilitza permetrà oferir 32 seients més en cada vol, que suposen un total de 960 noves places en cada sentit al mes.

Tenint en compte el numero de freqüències i destinacions –vol diari a Nova York i vol diari a Atlanta– Delta oferirà al mercat català un total de més de 12.000 places mensuals en cada sentit. Recentment, aquesta companyia ha posat de manifest que la Barcelona - Nova York se situa entre les més rendibles de les rutes transoceàniques que té en servei a Europa.

Nou vol a l’Argentina

La companyia Aerolíneas Argentinas ha anunciat que a partir de l’11 de juny obrirà una nova freqüència a Buenos Aires des de l’aeroport de Barcelona. El nou vol serà els dilluns i s’afegirà als dos que ja va obrir la companyia a finals de 2005. Un avió Aibus 340-200 de 247 seients –30 en classe business i 217 en turista– operarà aquest nou vol. D’aquesta manera, l’aerolínia oferirà 988 noves places al mes per a passatgers en cada sentit.

Més freqüències cap al sud-est asiàtic

Singapore Airlines implantarà un nou vol setmanal a partir del 4 de juliol, que s’afegirà als tres que ja té en funcionament des de l’aeroport de Barcelona des de l’any passat. D’aquesta manera, la companyia consolida en poc temps la seva ruta amb Barcelona. Aquest nou vol suposarà un increment de 1.112 noves places mensuals per sentit entre Barcelona i Singapur i el sud-est asiàtic.

D’altra banda, la companyia va introduir el desembre passat, com a primícia, un nou concepte de servei a bord per tal d’incrementar la comoditat dels passatgers. Així, Singapore Airlines ofereix, en un Boeing 777-300, una versió de 8 seients en primera classe, 24 en business i 228 en classe turista.

La càrrega també creix

La companyia de càrrega Emirates Sky Cargo ha anunciat un augment de la capacitat de transport de mercaderies, després de poc més de quatre mesos d’operació a Barcelona. La substitució de l’aparell que utilitza en les operacions de dijous d’un Airbus A310F per un B747F permet doblar la seva capacitat setmanal, en passar de 400 m3 a 800 m3.

Pel que fa al nombre de tones que es podran transportar, s’amplien de les 80 actuals a la setmana a 155. Així, l’oferta augmentarà en 300 tones de càrrega al mes, d’anada i de tornada. D’altra banda, la companyia estudia a partir del mes de maig incrementar les seves freqüències de vol.