Territori

Preacord de la Generalitat amb els advocats de les 34 famílies del Carmel

query_builder   2 març 2005 22:00

event_note Nota de premsa

Preacord de la Generalitat amb els advocats de les 34 famílies del Carmel

El secretari d’Habitatge de la Generalitat, Ricard Fernández Ontiveros i els Serveis Jurídics de la Generalitat han arribat aquest vespre a un preacord amb els advocats de les famílies del Carmel que han perdut el seu pis o que està pendent de ser enderrocat. La reunió ha tingut lloc a la seu del Departament de Medi Ambient i Habitatge i per part dels afectats han assistit els advocats que els representen.

Les indemnitzacions pel contingut del pis derruït són de 70.000 € per llar, 10.000 € per persona a partir de la segona, i 30.000 € per danys morals per persona. Les quantitats establertes es faran efectives a través d’un pagament únic. A més, els veïns rebran el valor de mercat de l’habitatge enderrocat, garantint-se en tot cas, i com a mínim, l’equivalència en metres quadrats si accedeixen a un habitatge de les promocions dels carrers Llobregós o Garcilaso. El valor de la taxació serà incrementat en 30.000 € per habitatge en concepte de marge tècnic, a causa de la inexistència del bé immoble a valorar. El conveni determinarà altres mesures per garantir la neutralitat fiscal de l’operació.

El compromís d’avui també contempla el trasllat de les famílies a pisos pont que els facilita l’Administració mentre no puguin disposar d’un pis definitiu. Es preveu que de les 34 famílies que han perdut o perdran el seu pis, 15 aniran a viure als pisos del c. Garcilaso (Sagrera), que pertanyen a Regesa (Societat del Consell Comarcal del Barcelonès) i uns altres 15 es traslladaran al c. Llobregós (Patronat Municipal de l’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona). També es considera la possibilitat de reallotjament definitiu en aquestes dues promocions. Les altres quatre famílies contemplen l’alternativa d’un pis pont o del cobrament de 900 € mensuals.

En els propers dies es formalitzarà l’acord entre la Generalitat i els advocats dels afectats.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia