Avui ha entrat en servei la nova variant de la carretera GI-604 a Vilajuïga, que permetrà evitar la circulació dels vehicles de pas per l'interior del municipi. La construcció d'aquesta via s'emmarca en les obres d'eixamplament i millora de la GI-610 i la GI-604 entre Palau-saverdera i l'N-260, que compten amb una inversió de 6,4 MEUR. Amb l'entrada en servei de la variant, finalitza el desviament de trànsit que s'ha dut a terme en les últimes setmanes a Vilajuïga. Els treballs de millora quedaran enllestits a finals d'abril i significaran la millora d'un tram d'uns 5 quilòmetres.

Nova variant

Avui ha entrat en servei la nova variant de Vilajuïga, que permetrà evitar la circulació per l’interior dels vehicles de pas cap a l’N-260, i, d’aquesta manera millorar la seguretat i la mobilitat en aquesta àrea. El nou vial té una longitud de 700 metres de longitud i una amplada de 10 metres i, amb la seva entrada en servei, finalitzen els desviaments de trànsit que s’han produït en aquesta zona en les últimes setmanes.

La construcció d’aquesta variant s’inscriu en les obres que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques va iniciar el juny passat per tal de millorar les característiques de les carreteres GI-610 i GI-604, entre Palau-saverdera i l’enllaç amb l’N-260, a un quilòmetre del nucli de Vilajuïga. Aquestes obres, que es troben en fase de finalització, compten amb un pressupost de 6,4 MEUR.

A partir d’ara, un cop oberta al trànsit la variant de Vilajuïga, i fins a Setmana Santa, es continuarà treballant en la resta de l’actuació. Aquests treballs comportaran desviaments de trànsit i pas alternatiu de vehicles. Per Setmana Santa, quedarà enllestit el tronc de la carretera i a finals del mes vinent, conclourà tota l’obra.

Les obres consisteixen en l’eixamplament de les dues carreteres dels 6,8 metres als 10 metres previstos, amb una secció formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres. La carretera quedarà millorada en un tram de 4,6 quilòmetres, 3,6 sobre la GI-610 i un quilòmetre de la GI-604, a més dels 700 metres de la variant de Vilajuïga. A la variant que ara entra en servei, s’inclou una rotonda al seu encreuament amb l’accés a Marzà.

La rotonda té un diàmetre exterior de 56 metres. L’illot interior té un radi de 19,5 metres i l’últim metre serà transitable. La calçada anular està formada per un voral interior de 0,5 metres, dos carrils de 4 metres i un voral exterior d’1 metre.