Les obres de millora del ferm que la Generalitat durà a terme a l'Eix Transversal (C-25) comportaran restriccions de trànsit a partir de dilluns vinent, 16 d'abril, en diversos trams al Bages, Osona i la Selva. Aquestes afectacions es produiran entre les 20 hores i les 6 hores, excepte dissabtes, durant un termini de tres mesos.

Les restriccions al trànsit consistiran en l’ocupació d’un carril de la circulació en els punts on s’estigui treballant, de manera que es facilitarà el pas alternativament per l’altre. Aquestes afectacions es produiran entre les 20 hores i les 6 hores, quan es registra un volum de trànsit menor, excepte dissabtes. Així mateix, es restringirà l’accés de vehicles pesants de més de set tones i mitja a tot l’Eix, entre Cervera i Riudellots de la Selva, durant els tres mesos que duri l’obra.

Per a totes aquelles persones que vulguin informació actualitzada, els recomanem que ho facin a través de:

.- Butlletins informatius a la ràdio.

.- Telèfon d’informació 012.

.- Pàgina web: www/gencat.net/transit/

.- Telèfon mòbil amb tecnologia wap: http:/wap.gencat.net/transit

Descripció de les obres

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat les obres de renovació del ferm en vuit trams de l’Eix Transversal, que abasten un total de 62 quilòmetres, el 40% de la seva longitud. Aquesta actuació, que té com a objectiu millorar el nivell de servei d’aquesta important via de comunicació, suposarà una inversió de 7 MEUR.

 Dels trams on s’actuarà, quatre se situen a les comarques del Bages i Osona– i sumen una longitud de 27,7 quilòmetres. Els altres quatre trams corresponen a tot el recorregut de l’eix per la demarcació de Girona, a la comarca de la Selva, i sumen 34,3 quilòmetres.

Els trams on es treballarà són els següents:

.- Manresa – Sant Fruitós de Bages

.- Sant Bartomeu del Grau – Gurb

.- Gurb – Sant Sadurní d’Osormort

.- Sant Sadurní d’Osormort

 Coll de Revell – túnel de Joanet, Arbúcies

.- Túnel de Joanet – túnel de les Fosses, Santa Coloma de Farners

.- Túnel de les Fosses – enllaç amb la C-63

.- Enllaç amb la C-63 – Riudellots de la Selva

Els treballs inclouran un tractament específic de les zones amb el ferm malmès, on s’efectuarà un fresat previ del paviment existent. En el cas de flonjalls, es durà a terme una excavació prèvia fins a 80 centímetres per sota de la rasant. Aquestes actuacions es complementaran amb la millora de la senyalització vertical i horitzontal i la revisió dels junts de dilatació dels ponts.