Territori

Nota informativa sobre les actuacions que es duen a terme al Carmel

query_builder   6 febrer 2005 20:30

event_note Nota de premsa

Nota informativa sobre les actuacions que es duen a terme al Carmel

Aquesta vespre s’estan enllestint els treballs previs al procés de formigonat horitzontal del túnel de maniobres que ha de permetre la seva anul·lació. D’altra banda, s’articularà amb caràcter immediat un sistema d’ajuts que avançaran a compte les indemnitzacions finals. Pel què fa a les famílies dels edificis afectats d’enderrocament, mentre duri el seu allotjament definitiu podran escollir entre reallotjar-se en un habitatge nou i gratuït, o rebre una compensació econòmica d’uns 900 euros mensuals i resoldre de forma independent el seu allotjament.

Actuacions d’obra

Aquest vespre continuen els treballs previs al procés d’injecció de formigó des de l’interior de la cua de maniobra. Posteriorment, es completarà aquest procés mitjançant unes cinc injeccions de formigó en vertical. Precisament, ja s’ha iniciat un sondeig en superfície des del passatge Calafell per tal d’estar en disposició de començar a injectar en vertical la setmana vinent des d’un primer punt. Paral·lelament s’està estudiant el calendari i la ubicació de les quatre altres perforacions que es realitzaran per les injeccions de formigó en vertical.

Mentrestant, segueixen els processos de consolidació de l’estació per aconseguir el reforç total amb arcs metàl·lics durant els propers 15 dies.

Atenció als veïns

A partir de dijous que ve, la Generalitat prendrà el relleu a l’Ajuntament de Barcelona pel que fa al pagament de les dietes als desplaçats a través d’un procediment formal que s’anunciarà als veïns.

D’altra banda,  s’articularà amb caràcter immediat un sistema d’ajuts a compte de les indemnitzacions finals que es lliurarà a través de compte corrent. Es distingirà entre persones residents i activitats econòmiques afectades.

Reallotjament dels afectats

Les 33 famílies ocupants dels edificis afectats d’enderrocament, dels carrers Conca de Tremp, 6 i Passatge Calafell, 6, 8 i 10, disposen de les alternatives següents:

§         Habitatge nou i gratuït: Mentre duri el procés de resolució del nou habitatge definitiu, es reallotjarà a aquestes famílies a les promocions del Carrer Llobregós (Horta-Guinardó) i del carrer Garcilaso (Sant Andreu).

L’habitatge es lliurarà completament amoblat, amb equipament electrodomèstic (nevera, rentadora i televisió); sistemes d’il·luminació; si s’escau, i parament de la llar, o la seva equivalència en import econòmic. Del muntatge de mobles i la logística se’n farà càrrec l’Administració. En el cas que alguna família prefereixi adquirir directament els mobles i l’equipament bàsic, se li oferirà un import econòmic que englobi totes aquestes partides.

D’altra banda, l’Administració aportarà una quantitat econòmica de 200 euros mensuals per a fer front a les despeses ordinàries de serveis bàsics (aigua, gas i electricitat) i es farà càrrec de l’alta dels mateixos.

§         Compensació econòmica: En el cas que no s’opti per accedir als habitatges de reallotjament, s’oferirà també la possibilitat d’una compensació econòmica mensual per import de 700 euros mensuals i 200 euros més per cobrir els consums bàsics que la família pugui tenir. En aquest cas, la família opta per resoldre directament el seu allotjament, bé a casa de familiars o mitjançant altres alternatives al seu càrrec.

§         Aparcaments: En funció del cas de cada família, s’estudiarà la possibilitat d’oferir places d’aparcament en el mateix edifici de reallotjament.

S’està mantenint una línia d’atenció personalitzada amb cadascuna de les famílies afectades. A partir de demà dilluns es contactarà, des de les oficines d’ADIGSA, amb cadascuna de les famílies afectades per oferir les alternatives esmentades i poder triar l’opció que millor s’adapti a les seves necessitats.

Seguretat i mobilitat

Pel que fa a la seguretat, els efectius de Guàrdia Urbana de Barcelona, Mossos d’Esquadra de la Generalitat i Cos Nacional de Policia, no han enregistrat cap incident. Es manté el control en els punts d’accés a la zona afectada, i la vigilància de les propietats dels veïns.

Es manté sense cap incidència la coordinació dels dispositius de seguretat amb la direcció tècnica de l’obra, i seguint les directius de la Comissió de Seguretat.

Pel que fa a la mobilitat no hi ha tampoc cap incident registrat, i es manté el servei d’autobusos per a la comunicació amb els hotels i el barri.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia