El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha ampliat el servei d’autobusos a les Terres de l’Ebre per millorar la mobilitat a la demarcació. L’actuació suposa un reforç significatiu del transport públic a la Sènia creant una nova línia que l’unirà amb Tortosa i doblant els serveis que la connecten amb Amposta. D’altra banda, s’ha decidit la creació i ampliació d’altres línies d’autobús d’aquesta demarcació. Aquestes actuacions de millora significaran un increment de la inversió pel transport públic a les Terres de l’Ebre d’uns 90.000 euros anuals.

Reforç del transport públic a la Sènia

Entre les diverses mesures preses en matèria de transport de viatgers a la demarcació de les Terres de l’Ebre cal destacar l’increment d’expedicions de les línies d’autobús amb origen i destí a La Sènia. Aquest mes de setembre s’ha iniciat la prestació de dos serveis de transport regular que amb origen a Tortosa i d’Amposta i destinació a La Sènia, atendran les demandes d’alumnes i treballadors d’aquest poblacions.

Cal tenir en compte que la comarca del Montsià, està caracteritzada per una important implantació d’indústries manufactureres de la fusta i disposa d’un Institut d’Educació Secundària que imparteix, entre d’altres, un cicle mitjà i un altre de superior sobre fabricació industrial de fusteria i moble. Fer compatible el servei d’autobús amb l’entrada d’alumnes i treballadors als seu Institut i llocs de treball respectivament, constitueix un factor decisiu per al foment d’una de les principals activitats econòmiques de la comarca: la indústria del moble.

Tortosa-La Sènia

El servei Tortosa – la Sènia és totalment nou, ja que fins al moment no existia cap servei que comuniqués directament aquestes poblacions.

Aquesta nova línia, que ha iniciat el seu servei fa uns dies, compta amb dues expedicions. La primera, surt de Tortosa a les 6:55 del matí i arriba a la Sènia a les 7.36. En sentit contrari, la sortida de la Sènia és a les 19.15 i l’arribada a Tortosa a les 20.05.

El servei Tortosa – La Sènia potencia, a més, les comunicacions entre les poblacions per on passa i para: Tortosa, Vinallop , Santa Bàrbara , Godall i La Sènia.

Amposta - La Sènia

El servei Amposta - La Sènia passa d’una a dues expedicions diàries d’anada i tornada i adapta els seus horaris a les necessitats dels usuaris. La nova expedició surt d’Amposta a les 6.25 i arriba a La Sènia a les 7.36. De tornada, surt de La Sènia a les 19.15 i arriba a Amposta a les 20.35 .

El servei Amposta – La Sènia, millorarà, al seu pas, l’oferta de transport existent entre les localitats Amposta – Sant Carles de la Ràpita – Cases d’Alcanar – Alcanar – Ullldecona – Sant Joan del Pas – Castell – Valentins i La Sènia.

Aquestes actuacions són resultat de l’acord establert des del Departament de PTOP, el d’Educació i la delegació del Govern a Terres de l’Ebre amb l’Ajuntament de la Sènia, representants de la Confederació d’Empresaris del Moble de La Sènia.

Altres reforços en marxa

A més d’aquesta millora, PTOP ha impulsat un considerable reforç del serveis de la línia Tortosa – Jesús – Roquetes, ha prolongat el servei Gandesa – Tarragona, facilitant per primera vegada la comunicació directa entre Batea i Tarragona, i ha intervingut per garantir el manteniment d’un servei que comunica totes les poblacions de la comarca de la Terra Alta amb l’estació de ferrocarril de Móra la Nova.

Tortosa – Jesús – Roquetes

Aquest mes de setembre s’ha incrementat la freqüència de la línia que uneix Tortosa i la població de Roquetes, una de les localitats més importants de la comarca de Ribera d’Ebre. A més, s’ha consolidat la freqüència de pas del servei urbà de Tortosa.

El reforç de 12 noves expedicions d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners i de 6 noves expedicions d’anada i tornada dissabtes feiners, permet multiplicar per dos la freqüència de pas dels autobusos, arribant a intervals de 15 minuts entre les 8.00 i les 20.30 hores de dilluns a divendres feiners. Hi haurà un autobús cada 30 minuts entre les 7’30 i les 13’30 hores els dissabtes feiners.

Prolongació fins a Batea del servei Gandesa – Tarragona

Des del 12 de setembre, dues de les expedicions que uneixen Gandesa i Tarragona es prolonguen de dilluns a divendres fins a Batea. Així, la primer sortida serà a les 6.15 i la segona a les 11.45. Les arribades són a les 10.10 i a les 15.40 hores (els divendres feiners, a les 17.40). Això suposa un increment en l’oferta de transport que permetrà als seus habitants desplaçar-se fins a la ciutat de Tarragona utilitzant un mitjà de transport col·lectiu, sense necessitat de realitzar transbordaments que dilataven en excés la durada del viatge i el feien poc competitiu en relació amb el vehicle privat

Servei Pinell de Brai – Gandesa – Corbera – Estació de F.F.C.C de Móra la Nova

D’altra banda, el Departament de Política Territorial mantindrà el servei Pinell de Brai – Gandesa – Corbera – Estació de F.F.C.C de Móra la Nova després que els ajuntaments de la Terra Alta i el Consell Comarcal que participaven en el finançament del servei ho sol·licitessin davant la impossibilitat de continuar subvencionant-lo. Així, partir d’ara, el DPTOP assumirà exclusivament la subvenció d’aquesta línia.

El servei entre Pinell de Brai i Móra la Nova permet traslladar els estudiants de tota la comarca des de les seves poblacions de residència fins a l’estació de Móra la Nova per enllaçar des d’allà amb el ferrocarril que els portarà fins a les seves destinacions finals.