El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, s’ha adreçat al Ministeri de Foment per tal de demanar explicacions sobres les continues incidències en les obres de la línia d’alta velocitat que afecten de manera greu al servei de rodalies de Barcelona.

Igualment, ha exigit “celeritat en la solució dels problemes”, ha lamentat “les constants incidències i el mal servei que dóna Renfe als usuaris de rodalies” i ha reclamat al Ministeri, a l’Adif i a Renfe com administració i ens responsables que “donin explicacions convincents i es disculpin davant els ciutadans afectats”.

Manel Nadal ha demanat al Ministeri de Foment i a l’Adif que “s’extremin les mesures per tal que les obres de construcció de del TGV no interfereixin en el trànsit ferroviari de les línies de rodalies”. En aquest sentit, el secretari per a la Mobilitat ha reclamat “un control estricte de les obres i una data concreta per a la finalització d’aquelles que puguin tenir major incidència sobre la xarxa de rodalies”.

Així mateix, el secretari per a la Mobilitat ha demanat a Renfe un esforç per tal de donar el màxim d’atenció i d’informació i de la manera més ràpida possible als usuaris afectats.

En aquest sentit, el Govern de la Generalitat ha reclamat al Ministeri de Foment un increment de personal i material mòbil que permeti resoldre els problemes de congestió de la xarxa. Ha exigit la tramitació durant aquest mateix any del Pla de rodalies de la Regió Metropolitana de Barcelona en el que es concretin les millores a realitzar en la xarxa. Igualment, ha reiterat la demanda ja feta en el moment d’aprovació de l’Estatut de transferència al Govern de la Generalitat de la gestió de rodalies.