El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, durant la visita que ha realitzat aquest matí a Tortosa, en resposta a les qüestions plantejades pels periodistes sobre el futur de l'aeroport de El Prat i el seu model de gestió, ha declarat el següent:

1. El Govern català té previst crear un Ens gestor dels aeroports de Catalunya en el marc del Pla d’aeroports i heliports, en procés d’elaboració.

2. Aposta per la gestió consorciada i mixta de cada un dels aeroports de Catalunya amb un Consell d’Administració compartit: Govern, món local i agents econòmics i socials, i gestió mixta público-privada.

3. Negociarà amb el Govern central la desclassificació dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell com a aeroports d’interès general i l’inici del procés de transferència.

4. D’altra banda, el Govern creu necessària la descentralització d’Aena i gestió autònoma dels aeroports d’interès general.

5. En aquest sentit, aposta també per la gestió consorciada de l’Aeroport del Prat amb un paper determinant de la Generalitat de Catalunya i presència compartida de l’Estat, la Generalitat, els governs locals i el món empresarial.

6. Pel que fa a l’assignació dels espais de la Terminal Sud, el Govern treballarà perquè es faci sense hipoteques ni condicionaments, a l’oferta més consistent i més ambiciosa, per raó dels vols i destinacions, de les connexions i les línies transoceàniques directes.