El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha anunciat l'autorització de compra, per part de l'Incasòl, de la Colònia Llaudet a Sant Joan de les Abadesses per ubicar-hi el nou sector per a activitats econòmiques del Ripollès. Aquest sector tindrà una superfície aproximada de 10 hectàrees i vol donar resposta a la demanda de sòl per usos industrials existent a la zona.

L’Institut Català del Sòl ha acordat amb la societat Hilaturas Llaudet SA (HILLSA) l’adquisició de la Colònia Llaudet. Aquesta adquisició es formalitzarà mitjançant la permuta d’aquests terrenys per uns d’altres propietat de l’Incasol.

La Colònia Llaudet, amb un total de 6,5 hectàrees, serà el nucli del nou sector d’activitats econòmiques del Ripollès. El polígon, de caràcter supramunicipal, tindrà una superfície total aproximada de 10 hectàrees que suposarà prop de 43.800 m2 de sostre destinat a usos industrials. Es preveu que estigui en funcionament a partir del 2008.

La compra d’aquests terrenys inclou l’adquisició de les naus de la fàbrica de més recent construcció de la colònia que es troba en condicions per a ser comercialitzada a curt termini. Aquest edifici, amb 8.000 m2 de sostre, pot acollir les instal·lacions d’una gran empresa o ser reestructurada per a la ubicació d’empreses de menor dimensió.

El procés que ara s’inicia de redacció dels documents urbanístics i de gestió necessaris per al desenvolupament del sector garantirà el dret de reallotjament de les famílies que en l’actualitat resideixen a la colònia. Així mateix, l’Institut Català del Sòl s’ha compromès amb els propietaris de la Colònia a mantenir la memòria històrica de l’indret mitjançant la creació d’un àmbit amb accés al públic, on es reculli la història de la Colònia Llaudet i la seva aportació al creixement de la comarca i de la indústria tèxtil catalana i espanyola.

Aquest sector forma part de les actuacions estratègiques que defineix el Programa de Sòl 2005-2008, promogut pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques que està duent a terme l’Institut Català del Sòl. Amb aquestes actuacions el Govern de la Generalitat té la voluntat d’afavorir la creació d’emplaçaments que permetin l’assentament d’activitats industrials en base a criteris de lògica territorial i de concentració.